Ισραήλ , Λίβανος 7 Δεκεμβρίου 2010

ΗΠΑ: Φόβοι για σύρραξη Λιβάνου- Ισραήλ

Η Χεζμπολάχ διαθέτει 50.000 ρουκέτες και 60 πυραύλους που είναι ικανοί να φτάσουν ως το Τελ Αβίβ και ως το μεγαλύτερο μέρος των άλλων περιοχών του ισραηλινού εδάφους ,  σύμφωνα με  αξιωματούχο του Πενταγώνου.
Το γεγονός αυτό δημιουργεί το φόβο ότι μια ενδεχόμενη νέα σύγκρουση μεταξύ του σιιτικού αυτού κινήματος και του Ισραήλ θα μπορούσε να γενικευτεί σε έναν πόλεμο που θα προκαλούσε ανάφλεξη σε όλη την περιοχή, επισημαίνει η αμερικανική εφημερίδα Νιου Γιορκ Τάιμς.

Ο αξιωματούχος , γνωστοποιεί τις ανησυχίες του όσον αφορά το λιβανικό σιιτικό κίνημα, αντιδρώντας σε μια σειρά από δημοσιοποιήσεις που έγιναν μέσω του ιστότοπου WikiLeaks του περιεχομένου αμερικανικών διπλωματικών τηλεγραφημάτων.

Τα τηλεγραφήματα αυτά καταδικάζουν τη διάδοση των όπλων στην περιοχή, κυρίως από τη Συρία και δείχνουν επίσης ότι ένας ανώτερος αξιωματούχος του συριακού υπουργείου Εξωτερικών διέψευσε ότι η χώρα του παραδίδει τέτοια όπλα στη Χεζμπολάχ.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

REAL.GR

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube