Γενικά θέματα 17 Δεκεμβρίου 2010

Πετούσε πάνω από τον κεντρικό πυρηνικό σταθμό του Ισραήλ άγνωστο αντικείμενο

Πετούσε πάνω από τον κεντρικό πυρηνικό σταθμό του Ισραήλ άγνωστο αντικείμενο

Ένα ισραηλινό στρατιωτικό αεροσκάφος κατέστρεψε ένα ιπτάμενο αντικείμενο αγνώστου ταυτότητας, το οποίο πετούσε σήμερα πάνω από τη Νεκρά Θάλασσα, ανέφερε ο στρατός, σημειώνοντας ότι το “ύποπτο” αντικείμενο έμοιαζε με αερόστατο.

Ο κεντρικός πυρηνικός αντιδραστήρας του Ισραήλ βρίσκεται 30 χιλιόμετρα από τη Νεκρά Θάλασσα, στην Ντιμόνα, στην έρημο Νεγκέβ.

“Στρατιωτικά αεροσκάφη της αεροπορίας κινητοποιήθηκαν όταν εντοπίστηκε ένα ύποπτο αντικείμενο. Έχει καταστραφεί” δήλωσε εκπρόσωπος του ισραηλινού στρατού.

Σύμφωνα με την ειδησεογραφική ιστοσελίδα Ynet, ένα αεροσκάφος εκτόξευσε έναν πύραυλο κατά του αντικειμένου” που πετούσε κοντά στον πυρηνικό ερευνητικό ινστιτούτο στη Ντιμόνα. Το αερόστατο είχε κινητήρα αλλά δεν είχε χειριστή.

Όλες οι πτήσεις πάνω από τον αντιδραστήρα κοντά στην πόλη Ντιμόνα απαγορεύονται.http://www.ikypros.com/easyconsole.cfm/id/7504

Μπαλόνι κοντά στο πυρηνικό σταθμό της Ντιμόνα κατέρριψε η αεροπορία του Ισραήλ

Η ασφάλεια στη περιοχή της Ντιμόνα είναι πολύ αυστηρή και οι πτήσεις απαγορεύονται.
Τελ Αβίβ: Η ισραηλινή αεροπορία κατέρριψε την Πέμπτη ύποπτο αντικείμενο –τελικά μάλλον ήταν ένα μπαλόνι– το οποίο κινούνταν κοντά στο πυρηνικό αντιδραστήρια στη Ντιμόνα.

Σύμφωνα με το ραδιόφωνο, το αντικείμενο καταρρίφτηκε κοντά στη Νεκρά Θάλασσα, στην ευρύτερη περιοχή της Ντιμόνα όπου απαγορεύονται αυστηρά οι πτήσεις.

Επιπλέον, οι πτήσεις από το Τελ Αβίβ προς το θέρετρο του Εϊλάτ, στη Ερυθρά Θάλασσα, αναβλήθηκαν για λίγη ώρα λόγω του περιστατικού.

Ο αντιδραστήρας, που κατασκευάστηκε στη δεκαετία του 1960 με γαλλική βοήθεια, θεωρείται ότι είναι το κέντρο του πυρηνικού προγράμματος του Ισραήλ. Η χώρα έχει πολλές δεκάδες πυρηνικές κεφαλές αλλά, σύμφωνα με την επίσημη πολιτική, ποτέ δεν το παραδέχτηκε ούτε το επιβεβαίωσε.
Πηγές: ΑΠΕ-ΜΠΕ, news.in.gr

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube