Αδελφός του Αμπντουλλάχ Οτζαλάν: “Δεν ξέρουμε σε τι κατάσταση είναι ο αδελφός μας”

Ο μικρότερος αδελφός του Αμπντουλλάχ Οτζαλάν, Μεχμέτ
Την έντονη ανησυχία του εξέφρασε ο Μεχμέτ Οτζαλάν για την κατάσταση του αδελφού του, Απο, ο οποίος βρίσκεται στις φυλακές του Ιμραλί, αποκομμάνος από τον έξω κόσμο.
Συγκεκριμένα ο Μεχμέτ Οτζαλάν δήλωσε ότι οι αρχές απέρριψαν το αίτημα της οικογένειας να τον επισκεφθούν τη γιορτή του Κουρμπάν Μπαϊράμ, κάτι που εμβάλλει σε σοβαρές ανησυχίες για το τι διαδραματίζεται στη φυλακή του Ιμραλί.
Σημειώνεται ότι οι τουρκικές αρχές από τις 27 Ιουλίου 2011 έχουν απαγορεύσει στους δικηγόρους του Άπο να τον επισκέπτονται στη φυλακή, ενώ από τις 5 Απριλίου 2015 έχουν σταματήσει και οι επισκέψεις της Επιτροπής του Ιμραλί, που είχε συσταθεί σε συνεννόηση με την τουρκική κυβέρνηση.
Την τελευταί φορά που τον επισκέφθηκε ο αδελφός του ήταν η 11 Σεπτεμβρίου 2016 και έκτοτε όλες οι αιτήσεις απορρίπτονται, με το κράτος να επικαλείται κάθε φορά διάφορες αιτιολογίες.

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube