ΗΠΑ , Τουρκία 7 Σεπτεμβρίου 2017

Κατεπείγουσα σύσκεψη στη Γερουσία, στις ΗΠΑ, για την Τουρκία και τους S-400

Κατεπείγουσα σύσκεψη στη Γερουσία, στις ΗΠΑ, για την Τουρκία και τους S-400

Σε κατεπείγουσα σύσκεψη εκλήθησαν οι γερουσιαστές της Επιστορπής Εξωτερικών Υποθέσεων, της Γερουσίας των  ΗΠΑ, για να εξετάσουν το ενδεχόμενο προμήθειας των ρωσικών συστημάτων S-400 από πλευράς της Τουρκίας.
Όπως σημειώνουν τουρκικές εφημερίδες, η κατεπέιγουσα σύσκεψη στις ΗΠΑ γίνεται την ώρα που οι αρμόδιες τουρκικές αρχές σχεδιάζουν το πού θα εγκατασταθούν οι πυροβολαρχίες του υπερσύγχρονου ρωσικού αντιαεροπορικού συστήματος.
Η σύσκεψη έλαβε χώρα υπό τον τίτλο “Προτεταιότηττες και Προβλήματα στις Σχέσεις ΗΠΑ-Τουρκίας“.
Ο αρχαιότερος γερουσιαστής της Επιτροπής, Δημοκράτης Ben Cardin, δήλωσε για το θέμα:
“Είναι μια ανησυχητική εξέλιξη το σχέδιο της Τουρκίας για προμήθεια των S-400 από τη Ρωσία. Αν προχωρήσει αυτή η αγοραπωλησία, όπως φαίνεται ότι θα γίνει, θα αποτελέσει παραβίαση του Νόμου 231, που αφορά περιορισμούς εναντίον της Ρωσίας-Ιράν-Β. Κορέας.”
Επίσης, ο γερουσιαστής Cardin τόνισε την ανάγκη τοποθέτησης ενός πρέσβη στην Άγκυρα, μετά την μετάθεση του νυν πρέσβη John Bass στο Αφγανιστάν.

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube