Δημόσια Διοίκηση , Ελλάδα , ΠΦΑ 8 Σεπτεμβρίου 2017

Τεχνοφασισμός και άλλα παραμύθια

Τεχνοφασισμός και άλλα παραμύθια
Ε​​χω γράψει πολλές φορές στη στήλη αυτή για θέματα παιδείας, γιατί προσωπικά πιστεύω ότι η παιδεία αποτελεί τη σημαντικότερη δραστηριότητα στην πρόοδο μιας χώρας. Επίσης, πολλά από τα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε σήμερα και αυτά που μας οδήγησαν στην κρίση των τελευταίων ετών είναι αποτέλεσμα των στρεβλώσεων στην παιδεία, που άρχισαν αμέσως μετά τη Μεταπολίτευση. Ολοι συμφωνούν ότι η χαριστική βολή στην ανώτατη παιδεία δόθηκε το 1982, όταν ουσιαστικά τα ανώτατα ιδρύματα παραδόθηκαν άνευ όρων στα συνδικαλιστικά φοιτητικά όργανα.
Το κέντρισμα για το σημερινό κείμενο μου δόθηκε όχι τόσο από την κατάργηση της ηλεκτρονικής ψηφοφορίας των φοιτητών, αλλά από την αιτιολόγηση που προσπάθησε να κάνει ο πρωθυπουργός στη ομιλία του στη Βουλή για το θέμα αυτό. Θα σας μεταφέρω ακριβώς τα λόγια του πρωθυπουργού από τα πρακτικά της Βουλής (8 Μαΐου 2015). Θεοδωράκης:

«Εχουμε την πρόθεση να καταργηθεί η ηλεκτρονική ψηφοφορία. Υπάρχουν άνθρωποι στον ΣΥΡΙΖΑ -ευτυχώς λίγοι- που μιλούν για τεχνοφασισμό. Είναι τεχνοφασισμός σήμερα η ηλεκτρονική ψηφοφορία; Πού θα επιστρέψουμε, στα περιστέρια, που είναι και λίγο πιο γραφικό;». Τσίπρας: «Ερχομαι στο θέμα της ηλεκτρονικής ψηφοφορίας. Μιλήσατε για την ηλεκτρονική ψηφοφορία και είπατε ότι αυτή διασφαλίζει τη μαζική συμμετοχή.

Για τη συνέχεια kathimerini

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube