Γενικά θέματα 23 Απριλίου 2011

Τουρκικό λόμπι Με… δείπνα ενισχύει την επιρροή του στην Ουάσιγκτον

Σε μια προσπάθεια να ενισχύσει την επιρροή του στην Ουάσιγκτον, το τουρκικό λόμπι (οι οργανώσεις: Τουρκικός Συνασπισμός της Αμερικής TCA και Τουρκικό Πολιτιστικό Ιδρυμα TCF) πραγματοποίησε προ ημερών επίσημη εκδήλωση-δείπνο προς τιμήν του προέδρου της αμερικανικής Βουλής των Αντιπροσώπων, του Ρεπουμπλικάνου Τζον Μπόνερ. Παρουσιαζόμενη από τους Τούρκους ως «ιστορική» η εν λόγω εκδήλωση ήταν η πρώτη στα χρονικά επίσημη συνάντηση μεταξύ της τουρκο-αμερικανικής κοινότητας και της ηγεσίας του Κογκρέσου.


Μάλιστα, σύμφωνα με την TCA, το συγκεκριμένο δείπνο (στο οποίο παρακάθισαν, μεταξύ άλλων, η Ιλεάνα Ρος-Λέτινεν, πρόεδρος της Επιτροπής Εξωτερικών της Βουλής, και ο Μουχτάρ Κεντ, πρόεδρος της Coca-Cola) αποδεικνύει πως το Κογκρέσο αναγνωρίζει στην πράξη τον «ολοένα σημαντικότερο ρόλο» των Τούρκων στις ΗΠΑ.

Πίσω στην Τουρκία, ο Αμερικανός πρέσβης Φράνσις Ριτσαρντόνε (ξανα)εξόργισε την κυβέρνηση Ερντογάν όταν, (ξανα)εξέφρασε την ανησυχία αναφορικά με την ελευθερία του Τύπου στη χώρα. Αμεση υπήρξε η αντίδραση του AKP το οποίο τον κάλεσε (για δεύτερη φορά μέσα σε δύο μήνες) να μην ανακατεύεται στα εσωτερικά της Τουρκίας.
http://www.ethnos.gr/
Γ.ΣΚΑΦΙΔΑΣ

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube