Καταρρίπτοντας το μύθο του «Κόμματος των Ελλήνων» σε πέντε βήματα

Καταρρίπτοντας το μύθο του «Κόμματος των Ελλήνων» σε πέντε βήματα

Αντί εισαγωγής… 

Όλα ξεκίνησαν εκείνον τον Ιούνιο του 2009, όταν το ΚΕΑΔ αποφάσισε να φύγει απ’ το συνασπισμό του Μπερίσα, καθώς το κυβερνών Δημοκρατικό κόμμα ενσωμάτωσε στο συνασπισμό του το νεοσύστατο κόμμα των «Τσάμηδων» και των «Μακεδόνων».


Ατυχέστατο τάιμινγκ, μιας και μια στρατιά δημοσιουπαλληλίσκων, που η ΟΜΟΝΟΙΑ έτρεφε εδώ και χρόνια και ενάλλασσε σε διοικητικές θέσεις ενόσω βρισκόταν στην εξουσία (ανεξάρτητα από το κόμμα με το οποίο συνεργαζόταν) ξύπνησε μια ημέρα και διαπίστωσε πως θα βρισκόταν χωρίς θέση, μισθό, κοινωνικό στάτους… έτσι αντιλήφθηκαν πως είχαν «ιδεολογικές» διαφοροποιήσεις και πέρασαν στην αντίπερα όχθη.

Πολλοί απ’ αυτούς συχνά πυκνά είχαν και μόνιμες προσωπικές συνδιαλλαγές με τα Αλβανικά κόμματα.

Μόνιμα θύματα φυσικά οι όσοι αγνοί (εντός ή εκτός εισαγωγικών) έπαιζαν και παίζουν για τη φανέλα, χωρίς να ζητούν πολιτικούς θώκους και χωρίς να ζουν παρασιτικά εμπορευόμενοι το εθνικό ζήτημα.
Σε αυτή τη συγκυρία διαμαρτυρόμενοι κρατικοδίαιτοι και παλιοί αντι-ομονοίτες(πάντα υπήρχαν), συγχρόνισαν τις φωνές για να επωάσουν το «Κόμμα των Ελλήνων» και να προκαλέσουν για πρώτη φορά σχίσμα με κομματική χροιά – μιας και για ιδεολογική ούτε λόγος – στον Βορειοηπειρωτικό χώρο.

τα 5 (ενδεικτικά) βήματα του «Κόμματος των Ελλήνων» που έστησαν τον Ελληνισμό στον τοίχο:


1. Βουλευτικές εκλογές 2009: Με τις ψήφους των Βορειοηπειρωτών που στήριξαν τον μειονοτικό Κώστα Μπάρκα και μετά την απόσχισή της ομάδας Ξέρα-Μπάρκα-Κίνημα Λούτση(ως προπομπός του MEGA) «χάρισαν» την ψήφο τους στο PD και έτσι για πρώτη φορά το Τσάμικο κόμμα βγάζει βουλευτή στην Περιφέρεια Αυλώνας μιας και το ΚΕΑΔ δεν κατάφερε να πάρει τη δεύτερη έδρα λόγω της μεγάλης απώλειας ψήφων.
 
2. Επεισόδια Αλύκου: Το «Κόμμα των Ελλήνων» επιλέγει μια επέτειο μνήμης να κάνει αισθητή την παρουσία του. Διέλυσαν την εκδήλωση και τα έβαλαν με τα παρευρισκόμενα στελέχη του ΚΕΑΔ, προκαλώντας τον κόσμο να κάνει το ίδιο. Αποτέλεσμα αυτού, τα αλβανικά μέσα έπαιζαν και ξανάπαιζαν την είδηση της διάσπασης της μειονότητας. Σημείο ορόσημο της εθνικής μας μιζέριας… [σχετικό βίντεο εδώ]
 
3. Η εκπρόσωπος του Γκρουέφσκι: Η διευθύντρια Μειονοτήτων του Μπερίσα και στέλεχος του «Κόμματος των Ελλήνων» Κωνσταντίνα Μπεζάνη αναγνωρίζει τη «Μακεδονική» μειονότητα της Αλβανίας. Το Αλβανικό κράτος ξέρει πολύ καλά τι κάνει και επιλέγει Έλληνες για τη «βρώμικη δουλειά». [σχετική ανάρτηση εδώ]
 
4. Οι Τσάμηδες: Το στέλεχος Θωμάς Μήτσιος του «Κόμματος των Ελλήνων» λέει ξεκάθαρα στην Αλβανική τηλεόραση, πως δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα με τους τσάμηδες και πως αυτά είναι ζητήματα της Ελλάδος… [σχετικό βίντεο εδώ]
 
5. Το ατύχημα: Ο υποψήφιος του «Κόμματος των Ελλήνων» για τη Χειμάρρα Λαζάρης, χαρακτηρίζει δημόσια τη δολοφονία του Αριστοτέλη Γκούμα «ατύχημα» δηλαδή τα ίδια που λέει και η Αλβανική ρητορική. [σχετικό ανάρτηση εδώ]

Αντί επιλόγου…
Επειδή δεν θέλω να μπω στη λογική του μηδενιστικού αρνητισμού των πάντων και της ψυχολογίας του όχλου, που αγναντεύει τον κόσμο στη διχρωμία του καλού και του κακού, δεν μπορώ να μην παραδεχτώ πως ακόμη και στο νέο αυτό σχηματισμό (μόρφωμα κατ’ άλλους) υπάρχουν ώριμα στελέχη ικανά να προσφέρουν στον τόπο. Όπως ξέρω καλά, πως και τα στελέχη του ΚΕΑΔ δε φέρουν φωτοστέφανο ούτε του παρθεναγωγείου είναι, αλλά τουλάχιστον απ’ όσα γνωρίζω δε συνεργάστηκαν με Τσάμηδες, δεν τέλεσαν χρέη εκπροσώπου του Γκρουέφσκι, δε σπίλωσαν το αίμα του Τέλη και ούτε έκαναν κάποια άλλη επιζήμια για τα συμφέροντα του εθνικού κέντρου, πράξη .


ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΣ για borioipirotika.blogspot.com

Οι νεο-μπερισικοί του MEGA διαμαρτύρονται για «μεροληπτικές παρεμβάσεις ελλαδικών πολιτικών παραγόντων‏»

-Ωστόσο στελέχη της Μειονότητας σημειώνουν πως η ανακοίνωση αυτή του νεο-μπερισικού ΜΕΓΚΑ έχει γίνει κατά παραγγελίαν αλβανικών παραγόντων, λόγω της δυσφορίας που εξέφρασαν αρκετά αλβανικά ΜΜΕ για την ανοιχτή στήριξη που προσφέρει η Αθήνα στην Ομόνοια και το ΚΕΑΔ

Το νεο-μπερισικό κόμμα ΜΕΓΚΑ με επίσημη ανακοίνωση (που δημοσιεύεται στην ιστοσελίδα του Μπερίσα «Οραμα») διαμαρτύρεται για τις μεροληπτικές, όπως τις αποκαλεί, παρεμβάσεις ελλαδικών πολιτικών παραγόντων στο προεκλογικό κλίμα που διαμορφώνεται στην Εθνική Ελληνική Μειονότητα.

Στην ανακοίνωση οι νεο-μπερισικοί κατηγορούν για άλλη μια φορά τον έλληνα πρόξενο στο Αργυρόκαστρο και κάποιον βουλευτή του ΠΑΣΟΚ, πως «παίρνουν απροκάλυπτα το μέρος υπέρ μίας συγκεκριμένης πλευράς, κατακρίνοντας την άλλη.» Οι άνθρωποι του Μπερίσια στη Μειονότητα στην ανακοίνωσή του σημειώνουν ακόμα πως ο έλληνας πρόξενος κ. Ριζόπουλος «έχει ξεπεράσει κατά πολύ τα καθήκοντα και τις αρμοδιότητές του, συμμετέχοντας ενεργά στην προεκλογική εκστρατεία του ΚΕΑΔ προκαλώντας την αγανάκτηση ολόκληρου του Ελληνισμού της Βορείου Ηπείρου, που βλέπει τον εκπρόσωπο του Εθνικού Κέντρου να διαιρεί τους Βορειοηπειρώτες σε καλούς και κακούς.»

Επιπλέον οι άνθρωποι του Μπερίσια στη Μειονότητα θεωρούν τις » παρεμβάσεις αυτές απαράδεκτες, σε σημείο που είμαστε αναγκασμένοι να τις καταγγείλουμε, επειδή τέτοιες ενέργειες διαιρούν περισσότερο τους Βορειοηπειρώτες και αποπροσανατολίζουν τον Αγώνα μας.»

Ωστόσο στελέχη της Μειονότητας σημειώνουν πως η ανακοίνωση αυτή του νεο-μπερισικού ΜΕΓΚΑ έχει γίνει κατά παραγγελίαν αλβανικών παραγόντων, λόγω της δυσφορίας που εξέφρασαν αρκετά αλβανικά ΜΜΕ για την ανοιχτή στήριξη που προσφέρει η Αθήνα στην Ομόνοια και το ΚΕΑΔ. Αλβανικά μίντια, ειδικά όσα πρόσκεινται στο Σαλί Μπερίσια, δεν είδαν με καθόλου καλό μάτι και σχολίασαν αρνητικά τη συνάντηση του έλληνα Πρωθυπουργού με τον πρόεδρο της Ομόνοιας και του ΚΕΑΔ.
 http://www.deropoli.com

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube