Γενικά θέματα 13 Μαΐου 2011

Ευθύνες για την έκθεση περί μειονότητας

Ευθύνες για την έκθεση περί μειονότητας

Ευθύνες στην κυβέρνηση για το γεγονός ότι πέρασε από το Συμβούλιο της Ευρώπης ψήφισμα με το οποίο γίνεται λόγος για «Τουρκική» μειονότητα σε Ρόδο και Κω καταλογίζει ο βουλευτής του ΛΑΟΣ κ. Κυριάκος Βελόπουλος.Επί του θέματος, ο κ. Βελόπουλος κατέθεσε ερώτηση προς τον υπουργό Εξωτερικών κ. Δρούτσα, στην οποία ειδικότερα αναφέρει τα εξής: «Από απίστευτα έως εξοργιστικά είναι όσα μεταδόθησαν από τηλεοπτικά δίκτυα και εφημερίδες των δυτικοευρωπαϊκών χωρών, για αυτά που έλαβαν χώρα, προ ολίγων 24ώρων, στο Συμβούλιο της Ευρώπης, εις βάρος της χώρας μας! Αναφέρεται ότι, εγκρίθηκε από το Συμβούλιο της Ευρώπης, ο όρος «τουρκική», σαν προσδιορισμός, της μουσουλμανικής μειονότητας στη Θράκη!


Όπως περιγράφεται στα δημοσιεύματα του ξένου τύπου, (αφού ο ελληνικός περίπου «προσπέρασε» το εξόχως σοβαρό αυτό ζήτημα), στο πλαίσιο της συζητήσεως της εκθέσεως του (Ελβετού) Α. Γκρός, για την κατάσταση της ελληνικής μειονότητας σε Ίμβρο και Τένεδο, εγκρίθηκε την Παρασκευή, τροπολογία Τούρκου βουλευτή(!), με την οποία, τα μειονοτικά σχολεία στη Δυτική Θράκη, θα αποκαλούνται σχολεία «της τουρκικής μουσουλμανικής κοινότητας, για άτομα τουρκικής προέλευσης, Πομάκους και Ρόμα»!

Οι (μόλις δύο) ελληνικές παρεμβάσεις, δεν μπόρεσαν να αποτρέψουν την εξαιρετικώς δυσμενή αυτή για τις ελληνικές θέσεις, εξέλιξη. η συζήτηση γύρω από την έκθεση για τις ελληνικές μειονότητες σε Ίμβρο και Τένεδο, που εγκρίθηκε ουσιαστικώς τροποποιημένη από την Ολομέλεια, εξελίχθηκε, ωστόσο, σε έναν μονόλογο υπέρ των προκλητικών και θρασύτατων απαιτήσεων της Άγκυρας για το θέμα των μειονοτήτων, από μία πλειάδα Τούρκων και Τουρκοκύπριων βουλευτών που είχαν φροντίσει εγκαίρως (…) να εγγραφούν ως ομιλητές, ενώ, όπως τονίζεται σε ανταποκρίσεις, απουσίαζαν οι Έλληνες βουλευτές!

Οι Τούρκοι βουλευτές, πέτυχαν επίσης την αναγνώριση “τουρκικής” μειονότητος 4.000 ατόμων, (εντελώς υπερβολικός αριθμός) σε Κω και σε  Ρόδο, ενώ ο εισηγητής της εκθέσεως, διαβεβαίωσε (!) το Σώμα, ότι έχει πάρει το πράσινο φως από την ελληνική πρεσβεία (;), να επισκεφθεί τα δύο αυτά ελληνικά νησιά και να συντάξει ανάλογη έκθεση, για το πώς (;) “συμπεριφέρεται” η Ελλάδα στους Τούρκους μειονοτικούς!

Επιδόθηκαν, χωρίς αντίλογο από την ελληνική πλευρά, σε ένα μακρύ κατηγορώ, κατά της Ελλάδος, για «καταπίεση και στέρηση βασικών ελευθεριών και δικαιωμάτων που δήθεν, βιώνει η μουσουλμανική μειονότητα της Θράκης», ενώ δεν δίστασαν να χαρακτηρίσουν τα στρατεύματα κατοχής στη βόρεια Κύπρο, ως παρουσία των στρατιωτικών δυνάμεων μιας… εγγυητρίας δυνάμεως.

Όσο για τον λόγο, του σταθερού από δεκαετίες και σκληρού αφελληνισμού της Ίμβρου και της Τενέδου, από τον τουρκικό σωβινισμό, το Συμβούλιο της Ευρώπης, απεφάνθη ότι, αυτός δεν προκλήθηκε μόνον από πολιτικά αίτια, από τις διώξεις των Ελλήνων από το Τουρκικό κράτος, αλλά και για… οικονομικούς λόγους! Από όλα αυτά, γεγνώνται όπως είναι φυσικό, αμείλικτα ερωτήματα.

Ερωτάται:

1. Δεν ήταν γνωστή στο υπουργείο, από πολύ καιρό πρίν, η επερχομένη συζήτηση της γνωστής εκθέσεως του Α. Γκρός, στο Συμβούλιο της Ευρώπης; Πώς είναι δυνατόν, με αυτήν την χαρακτηριστική ευκολία, να οδηγηθήκαμε σε τόσο κακές και ιδιαιτέρως μειωτικές για την Ελλάδα, διατυπώσεις και θέσεις;

2. Γιατί αναφέρεται στα δημοσιεύματα, ότι ο εισηγητής της εκθέσεως, έχει ήδη λάβει «το πράσινο φως», από την ελληνική πρεσβεία, (σε ποιά χώρα;), να επισκεφθεί τα νησιά, για να δεί, την «συμπεριφορά» της Ελλάδος, προς τους Έλληνες μουσουλμάνους; Έχει όντως παραχωρηθεί τέτοιου είδους έγκριση, από ποιόν και γιατί;

3. Γιατί γίνεται λόγος για επίσκεψη, αφού ο ίδιος Ελβετός, είχε πάει στα δύο νησιά, από 19-21 Απριλίου του 2010, διαπιστώνοντας μόλις 12 μήνες πριν, ότι «οι πολίτες με τουρκικό πολιτιστικό υπόβαθρο, είναι γενικώς ικανοποιητικώς ενσωματωμένοι στις πολυπολιτισμικές (!!!) κοινωνίες των δύο νήσων», ενώ συγχρόνως, χαιρέτιζε «την ειλικρινή δέσμευση της ελληνικής κυβερνήσεως, για διατήρηση και ανάπτυξη του κοσμοπολιτικού χαρακτήρος των δύο νήσων»; Αλήθεια, τι μπορεί να «άλλαξε» εντός του 12μήνου χρονικού διαστήματος που μεσολαβεί, ώστε να πρέπει να ξαναπάει; Αμφισβητεί μήπως, τα ίδια του τα λόγια;

4. Πώς έγινε αποδεκτό από την ελληνική πλευρά, να αποκαλούνται στο εξής τα ελληνικά μειονοτικά σχολεία στην Θράκη μας, ως δήθεν «τουρκικά»; Όταν είναι γνωστό από δεκαετίες σε όλους, για τις διώξεις, τα εγκλήματα αλλά και τις υλικές καταστροφές, στο παλαιότερα ακμάζον ελληνικό στοιχείο της Ίμβρου και της Τενέδου, από την αδίστακτη πολιτική της Άγκυρας, με την σκόπιμη ίδρυση ανοικτών «αγροτικών» φυλακών εκεί με τα γνωστά επακόλουθα, πώς αναγράφεται τώρα, από το Συμβούλιο ότι, αιτία των διώξεων, στα δύο κυριολεκτικώς μαρτυρικά νησιά, ήταν τάχα οι «οικονομικοί λόγοι»;

5. Μπορεί το υπουργείο να μας πληροφορήσει, ποιός είναι ο λόγος υπάρξεως του τουρκικού
προξενείου, στην Ρόδο, όταν δεν υπάρχει απολύτως κανείς, Τούρκος πολίτης εκεί;

Ο ερωτών βουλευτής
Κυριάκος Βελόπουλος».


Πηγή : Ροδιακή

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube