Γενικά θέματα 24 Μαΐου 2011

Εργασίες αποκατάστασης σε ισλαμικό ιερό της οθωμανικής περιόδου στο Βελιγράδι

Ένα ισλαμικό τέμενος της οθωμανικής περιόδου, το ιερό του σεΐχη Μουσταφά, στο Βελιγράδι, θα αναστηλώσει η Υπηρεσία Διεθνούς Συνεργασίας και Ανάπτυξης (ΤΙΚΑ) της Τουρκίας. Το ιερό του σεΐχη Μουσταφά είναι ένα από τα λίγα κτίρια της οθωμανικής περιόδου, που εξακολουθούν να σώζονται στη σερβική πρωτεύουσα. Ο συντονιστής της ΤΙΚΑ στη Σερβία, Γκιοκτσέν Καλκάν, δήλωσε στο τουρκικο πρακτορείο ειδήσεων “Αναντολού” ότι το συγκεκριμένο ιερό χτίστηκε μεταξύ του 1783-1784 για το σεΐχη Μουσταφά και εδώ και 100 χρόνια δεν έχουν γίνει εργασίες αποκατάστασης.


Αφού επισήμανε ότι πρόκειται ένα σημαντικό κτίριο και για την ίδια τη Σερβία, ο κ. Καλκάν επισήμανε ότι οι εργασίες θα ξεκινήσουν μόλις ολοκληρωθούν οι απαιτούμενες διαδικασίες. Το Βελιγράδι βρισκόταν υπό οθωμανική κυριαρχία για περισσότερα από 320 χρόνια και ονομαζόταν “Byeli Grad” (Λευκή Πόλη). Εκεί, υπήρχαν 320 ισλαμικά τεμένη, ωστόσο σήμερα σώζονται πολύ λίγα κτίρια της περιόδου.
ΕΞΠΡΕΣΣ

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube