ΗΠΑ , Τουρκία 21 Σεπτεμβρίου 2017

Οι S-400 στο τραπέζι της συνάντησης Τραμπ-Ερντογάν

Οι S-400 στο τραπέζι της συνάντησης Τραμπ-Ερντογάν
  • (Φωτ.: tccb.gov.tr)
Με δεδομένη τη δυσαρέσκεια του Λευκού Οίκου για την υπογραφή των συμβολαίων αγοράς των ρωσικών S-400 από την Άγκυρα, ο Ντόναλντ Τραμπ έκανε δεκτό το αίτημα του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν για συνάντηση στη Νέα Υόρκη. Η επίσημη ανακοίνωση του ραντεβού –το οποίο πληροφορίες αναφέρουν ότι κλείστηκε μετά από επιμονή της τουρκικής πλευράς–, σημειώνει ότι θα έχει διάρκεια 35 λεπτά, μαζί με τη μετάφραση, και ότι θα πραγματοποιηθεί στις 22:00 (ώρα Ελλάδας) σε ξενοδοχείο της αμερικανικής μεγαλούπολης.

Σύμφωνα με τον Μιχάλη Ιγνατίου στο mignatiou.com, ο Αμερικανός πρόεδρος αναμένεται να ζητήσει από τον Τούρκο ομόλογό του να ακυρώσει την αγορά του αντιπυραυλικού συστήματος.
«Οι Αμερικανοί πιστεύουν ότι πρόκειται για παιχνίδι του Βλαντίμιρ Πούτιν για να προκαλέσει διχασμό στο ΝΑΤΟ», σημειώνει ο δημοσιογράφος. Μάλιστα, τονίζει ότι τους ενοχλεί ιδιαίτερα το γεγονός ότι μια χώρα της Ατλαντικής Συμμαχίας συνεργάζεται με τους εχθρούς του ΝΑΤΟ και των ΗΠΑ, όπως είναι η Ρωσία και το Ιράν.
Από την άλλη, ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν αναμένεται να θέσει στον Αμερικανό πρόεδρο το ζήτημα του «εξοπλισμού των εχθρών, στη Συρία», που δεν είναι άλλοι από τους Κούρδους της Συρίας που πολεμούν τους τζιχαντιστές. Προς το παρόν η Τουρκία «πήρε» από τις ΗΠΑ μια νέα ανακοίνωση με την οποία δηλώνεται η αντίθεσή της στη διεξαγωγή του δημοψηφίσματος για την ανεξαρτησία του Ιρακινού Κουρδιστάν. Μάλιστα, το Στέιτ Ντιπάρτμεντ προτρέπει τους Κούρδους αντί να κάνουν δημοψήφισμα να ξεκινήσουν διαπραγματεύσεις με τη Βαγδάτη. 

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube