Αλβανία , Γενικά θέματα 5 Ιουνίου 2011

Ελληνική απαίτηση προς Αλβανία για εκπλήρωση κριτηρίων Χάγης

ΘEMA εκπλήρωσης κριτηρίων της Χάγης, για τις υποψήφιες προς ένταξη χώρες, θα θέσει η Ελλάδα στα αρμόδια όργανα της Ε.Ε., σχετικά με την απόφαση της αλβανικής κυβέρνησης να μην αναγράφεται η εθνικότητα των πολιτών της Αλβανίας στα ατομικά πιστοποιητικά γέννησης, στα διαβατήρια και στα λοιπά δημόσια έγγραφα.

Oπως δήλωσε ο εκπρόσωπος του Υπουργείου Εξωτερικών Γρηγόρης Δελαβέκουρας. απαντώντας, χθες, σε σχετική ερώτηση δημοσιογράφου, η Ελλάδα παγίως υποστηρίζει την ευρωπαϊκή προοπτική των Δυτικών Βαλκανίων και της Αλβανίας ειδικότερα, όπως έχει αποδείξει έμπρακτα με τη Στρατηγική της Θεσσαλονίκης, το 2003, αλλά και με την Ατζέντα 2014.

Αναμένουμε, όμως, πρόσθεσε, από την Αλβανία να εκπληρώσει στο ακέραιο τις συγκεκριμένες υποχρεώσεις και τους όρους που έχει έναντι της E.E. από τους οποίους εξαρτάται η ομαλή συνέχιση της ενταξιακής της πορείας. Σε αυτές, βάσει των κριτηρίων της Κοπεγχάγης, περιλαμβάνεται ο σεβασμός των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, των μειονοτήτων και των ευρωπαϊκών προτύπων, κάτι που έχει κορυφαία σημασία για την Ελλάδα. Στο πλαίσιο αυτό η χώρα μας θα ενημερώσει διεξοδικά τα αρμόδια κοινοτικά όργανα. http://www.express.gr

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube