REAL TIME |

Επαφές των ΗΠΑ με τους Αδελφούς Μουσουλμάνους

ΣΕ ΜΙΑάλλη εξέλιξη επιβεβαιώθηκε πως οι Αδελφοί Μουσουλμάνοι της Αιγύπτου έχουν επαφές με την αμερικανική Κυβέρνηση. Η Αμερικανίδα υπουργός των Εξωτερικών, Χίλαρι Κλίντον, δήλωσε ότι οι ΗΠΑ συνεχίζουν την προσέγγιση των περιορισμένων επαφών με τους Αδελφούς Μουσουλμάνους στο πλαίσιο της μετάβασης στην Αίγυπτο.
«Με την αλλαγή στο πολιτικό σκηνικό της Αιγύπτου είναι προς όφελος των ΗΠΑ να συνομιλούν με όλες τις πλευρές που είναι ειρηνικές και έχουν δεσμευθεί να μην καταφύγουν στη βία και οι οποίες σκοπεύουν να συμμετάσχουν στις εκλογές για το κοινοβούλιο και την προεδρία», εξήγησε.

Από την πλευρά του ο εκπρόσωπος των Αδελφών Μουσουλμάνων δήλωσε ότι η οργάνωση είναι ανοιχτή στις επαφές με την Ουάσιγκτον. «Επιθυμούμε να πραγματοποιηθούν συναντήσεις σε ένα πλαίσιο σεβασμού», δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο Μαχμούντ Γόζλαν. «Αποδοκιμάζουμε εδώ και καιρό την πολιτική που ασκούν οι ΗΠΑ στην περιοχή υποστηρίζοντας τους δικτάτορες σε βάρος του λαού, ενώ οι ΗΠΑ είναι η χώρα την οποία απεχθάνονται περισσότερο οι Άραβες γι’ αυτό το λόγο, πρόσθεσε.

Παρόλα αυτά επεσήμανε ότι αν οι ΗΠΑ επιθυμούν πραγματικά να σεβαστούν τις αξίες μας και να υποστηρίξουν την ελευθερία, όπως λένε ότι θέλουν να κάνουν, τότε δεν θα έχουμε πρόβλημα».
ΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΟΣ 01/06/2011

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube