Εισβολή σε εκδήλωση στα Γιάννενα – Ά. Συρίγος: Προκλητικά απούσα η αστυνομία

Εισβολή σε εκδήλωση στα Γιάννενα – Ά. Συρίγος: Προκλητικά απούσα η αστυνομία

Επεισόδια σημειώθηκαν το βράδυ της Δευτέρας σε εκδήλωση στα Γιάννενα, στο Πολιτικό Κέντρο «Δημήτρης Χατζής», με θέμα τη γεωπολιτική αστάθεια στην περιοχή της Μεσογείου και ομιλητή τον καθηγητή του Παντείου Πανεπιστημίου, Άγγελο Συρίγο. 

Λίγο μετά τις 9:00 περίπου 50 άτομα με πανό και συνθήματα κατά του κ. Συρίγου εισέβαλαν στην αίθουσα και άρχισαν να καταστρέφουν το μηχανολογικό εξοπλισμό της εκδήλωσης (ηχεία, μικρόφωνα κλπ.) με σαφή στόχο να μην πραγματοποιηθεί η εκδήλωση.
Η αστυνομία ήρθε περίπου μισή ώρα αργότερα και αφού οι άγνωστοι είχαν αποχωρήσει. 
Από την πλευρά του ο καθηγητής. Άγγελος Συρίγος, καταγγέλλει την προκλητική απουσία της αστυνομίας, η οποία «συμπτωματικώς» εμφανίσθηκε πέντε λεπτά μετά την αποχώρηση των ατόμων.
Όπως σημειώνει σε δήλωσή του: 
«Στις 25 Σεπτεμβρίου 2017 έγινε στα Γιάννενα μία εκδήλωση του Ομίλου Πολιτικού και Κοινωνικού Προβληματισμού Ιωαννίνων (ΟΠΚΠΙ). Πρόκειται για μία από αυτές τις όμορφες ομάδες που έχουν δημιουργηθεί τα τελευταία χρόνια ανά την Ελλάδα και ακούνε απόψεις, συζητούν, προβληματίζονται, σκέφτονται.  Είχα προσκληθεί να μιλήσω με θέμα «Ελλάδα και συσσώρευση γεωπολιτικής αστάθειας». Η εκδήλωση γινόταν στην αίθουσα λόγου και τέχνης «Δημήτρης Χατζής». Στο βήμα εκτός από εμένα ήσαν και τα μέλη του δ.σ. του ΟΠΚΠΙ και καθηγητές της Ιατρικής Σχολής Ιωαννίνων Βενετσάνος Μαυρέας και Μωυσής Ελισάφ.
Μόλις άρχισε η εκδήλωση εισέβαλε στην αίθουσα μία ομάδα 30-35 αναρχο-φασιστών με κουκούλες και πανό. Από εκεί και πέραν τα πράγματα ήσαν γνώριμα:
– Τα «παιδιά» με γνήσια φασιστική νοοτροπία ανέβηκαν στη σκηνή, έβρισαν, απείλησαν, έσπρωξαν, ασχημόνησαν, έκοψαν τα καλώδια από τα ηχεία και τα μικρόφωνα, έσβησαν όλα τα φώτα και προσπάθησαν να διακόψουν με κάθε τρόπο την εκδήλωση.

Για τη συνέχεια Liberal

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube