Γενικά θέματα 26 Ιουλίου 2011

Η Χαμάς εκτέλεσε δύο άνδρες ως κατασκόπους αψηφώντας τον πρόεδρο Αμπάς

Οι αρχές στη Λωρίδα της Γάζας όπου κυβερνά η Χαμάς εκτέλεσαν δύο άνδρες καταδικασμένους για κατασκοπεία υπέρ του Ισραήλ, αψηφώντας τον πρόεδρο της Παλαιστινιακής Αρχής Μαχμούντ Αμπάς, του οποίο η έγκριση είναι απαραίτητη για την εφαρμογή της θανατικής ποινής.

Οι αξιωματούχοι της Χαμάς δήλωσαν ότι οι δύο άνδρες, πατέρας και γιος, ομολόγησαν πως παρείχαν πληροφορίες στις ισραηλινές δυνάμεις οι οποίες τους επέτρεψαν να καταδιώξουν πολλούς παλαιστίνιους μαχητές, περιλαμβανομένου του ηγετικού στελέχους της ισλαμιστικής παράταξης Άμπντελ-Αζίζ αλ Ραντίσι, που είχε σκοτωθεί το 2004 σε μια αεροπορική επιδρομή ενώ επέβαινε σε αυτοκίνητο.

Ο Αμπάς, ο οποίος υποστηρίζεται από την Δύση, έχει επιβάλει de facto ένα μορατόριο στην επιβολή της εσχάτης των ποινών στην κατεχόμενη από το Ισραήλ Δυτική Όχθη, την οποία ελέγχει η κυβέρνησή του. Οι εκτελέσεις επιτρέπονται βάση του νόμου στα Παλαιστινιακά εδάφη αλλά πρέπει να εγκρίνονται από τον ίδιο τον Αμπάς.

Τρεις πολίτες της Γάζας έχουν εκτελεστεί από τη Χαμάς εφέτος και πέντε το 2010, οι περισσότεροι για κατασκοπεία, με εκτελεστικό απόσπασμα.

Μετά τις σημερινές εκτελέσεις συγγενείς των καταδικασμένων -οι οποίοι είχαν υποβάλει έφεση που απορρίφθηκε- έβαλαν φωτιά σε λάστιχα και διαδήλωσαν σε κεντρικό δρόμο της Γάζας αλλά διαλύθηκαν από την αστυνομία. http://www.enet.gr/?i=news.el.kosmos&id=296594

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube