Ετοιμαστείτε για την Ιερή Συμμαχία

Ετοιμαστείτε για την Ιερή Συμμαχία

Άρθρο του Ατά Ατούν στην Κίπρις
ΤΟ Ισραήλ ψάχνει περιφερειακούς συμμάχους για να ενισχύσει τη θέση του απέναντι στην Τουρκία.Τους μόνους που θα βρει θα είναι κάποιους εχθρούς της Τουρκίας ή κάποιους που θέλουν να την εκδικηθούν.Τη δεκαετία του ‘70( σς. εννοεί τη δεκατία του 80), ο τότε πρόεδρος της Βουλής και ιδρυτής της ΕΔΕΚ Βάσος Λυσσαρίδης, ίδρυσε στο Τρόοδος στρατόπεδο εκπαίδευσης για τους αγωνιστές του ΑΣΑΛΑ. Μετά μερικά χρόνια, και στην ίδια περιοχή, λειτούργησε κέντρο εκπαίδευσης για τους «τρομοκράτες» του ΡΚΚ. Πρόσφερε το λιμάνι της Λεμεσού ως κέντρο διακίνησης εγγράφων και οπλισμού των ΡΚΚ και ΑΣΑΛΑ. Είναι το άτομο που εξέδωσε το υπ αριθμόν ——— διαβατήριο της Κυπριακής Δημοκρατίας στον «αρχιτρομοκράτη» Απο με το όνομα…….( σ.σ. Τόσο ο αριθμός του διαβατηρίου όπως και το όνομα δημοσιεύονται στην Κίπρις).

Οι στενές σχέσεις των Ελληνοκυπρίων με την κουρδική «τρομοκρατική» οργάνωση ΡΚΚ και αυτή των Αρμενίων ΑΣΑΛΑ άρχισε τη δεκαετία του ‘70 με τη φιλοσοφία. «Ο εχθρός του εχθρού μου, είναι φίλος μου».

Τώρα, στην Ιερή Συμμαχία εντάσσεται αναγκαστικά και το Ισραήλ προκειμένου να μην μείνει μόνο. Είναι σίγουρο ότι θα ακολουθήσει μια ισχυρή συμμαχία κατά της Τουρκίας η οποία θα απαρτίζεται από την Ελλάδα, την Αρμενία, την Κυπριακή Δημοκρατία, το Ισραήλ και το ΡΚΚ. Το ισχυρό εβραϊκό λόμπι στην Αμερική μαζί με τα λόμπι των Ελλήνων και Αρμενίων θα εργαστούν για αντιτουρκικά ψηφίσματα από την αμερικανική «βουλή» και τη Γερουσία.

Το πρώτο ψήφισμα από τη Γερουσία των ΗΠΑ θα αφορά τη δήθεν γενοκτονία των Αρμενίων. Κάτι τέτοιο θα είναι γελοίο καθότι μετά τον απελευθερωτικό αγώνα της Τουρκίας, Γερουσία και Βουλή των ΗΠΑ είχαν αποφανθεί ότι δεν σημειώθηκε μια τέτοια γενοκτονία . Αν και το όποιο ψήφισμα της Γερουσίας και της Βουλής δεν θα έχει κανένα αποτέλεσμα, από κοινού θα δούμε το πόσο βρόμικα χρησιμοποιείται η πολιτική στο βωμό των συμφερόντων.

Η Ελλάδα έχει συνάψει αμυντική συμφωνία με το Ισραήλ αν και έχει αποφασίσει να διαλύσει μία από τις 5 στρατιές της, 5 από τις 10 μεραρχίες της και 11 από τις 24 ταξιαρχίες της προκειμένου να εξοικονομήσει 500 εκατ. ευρώ.

Το Ισραήλ συνεργάζεται με το ΡΚΚ και τον Μπαρζανί. Τώρα, θα εκπαιδεύει και θα εξοπλίζει τους Κούρδους. Στόχος του είναι να προκαλέσει ασφυξία στις τουρκικές κυβερνήσεις με τα προβλήματα που θα δημιουργούν στη νοτιοανατολική Τουρκία και να παρεμβάλει εμπόδια στην οικονομική και στρατιωτική ανάπτυξη της χώρας.

Η στάση των ΗΠΑ και της ΕΕ στις εξελίξεις αυτές θα είναι σημαντικές για την ιστορία του 21ου αιώνα. Αν αξιολογήσουν ως μπλόφα τη δήλωση του Ερντογάν ότι θα παγώσει τις σχέσεις του με την ΕΕ και θα χάσουν τον πιο ισχυρό σύμμαχός τους, την Τουρκία, τότε η ιστορία δεν θα τους συγχωρήσει και ΗΠΑ και Ε.Ε. θα οδηγηθούν σε διάλυση.

http://www.philenews.com/digital/

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube