Γενικά θέματα 14 Σεπτεμβρίου 2011

Αθήνα: Μελέτη των τουρκικών απειλών και των διαμορφούμενων συνθηκών

Αθήνα: Μελέτη των τουρκικών απειλών και των διαμορφούμενων συνθηκών
ΩΣ ΕΧΘΡΙΚΑ ΘΑ ΑΝΑΓΝΩΡΙΖΕΙ ΠΛΕΟΝ ΤΑ ΙΣΡΑΗΛΙΝΑ ΜΑΧΗΤΙΚΑ Η ΤΟΥΡΚΙΑ – ΕΚΤΑΚΤΗ ΑΣΚΗΣΗ ΤΟΥ ΙΣΡΑΗΛ

Έκτακτη σύσκεψη, η οποία τηρήθηκε μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας, έγινε στο Μέγαρο Μαξίμου, μεταξύ του Πρωθυπουργού της Ελλάδας Γιώργου Παπανδρέου και των Υπουργών Άμυνας Πάνου Μπεγλίτη και Εξωτερικών Σταύρου Λαμπρινίδη. Οι τρεις αξιωματούχοι συζήτησαν, σύμφωνα με πληροφορίες του ΣΙΓΜΑ, την κλιμάκωση της έντασης που επιχειρεί σε καθημερινή, πλέον, βάση η Τουρκία, με τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας να ενημερώνει αναλυτικά για το πολεμικό κλίμα που αναπτύσσεται.
Αποφασίστηκε αυξημένη ετοιμότητα αλλά και αποχή πλεύσης ελληνικών δυνάμεων στην «καυτή περιοχή», εκτός σε περίπτωση που κινδυνεύσει κυπριακό έδαφος.
Σύμφωνα με το ίδιο ρεπορτάζ, η Τουρκία, μετά από δέκα χρόνια στρατιωτικής συνεργασίας με το Ισραήλ, θα αναγνωρίζει πλέον τα ισραηλινά μαχητικά ως εχθρικά. Δηλαδή, με επέμβαση στο λογισμικό του συστήματος αναγνώρισης εχθρού ή φίλου, που χρησιμοποιούν τα πολεμικά F-16, θα αναγνωρίζουν οι Τούρκοι πιλότοι ως εχθρικά τα πολεμικά αεροσκάφη του Ισραήλ.
Από πλευράς του, το ισραηλινό ναυτικό πραγματοποίησε εσπευσμένα στην ανοιχτή θάλασσα δοκιμή του συστήματος πυραυλικής άμυνας Barak 8 «Αστραπή», το οποίο έχει ακτίνα δράσης 60 χιλιόμετρα. Το σύστημα αυτό είναι ικανό να αναχαιτίζει επιτυχώς πιο προηγμένους πυραύλους, εκτοξεύοντας βλήματα εναντίον τους, με εντελώς αυτόνομη λειτουργία πρόσκτησης, εγκλωβισμού και καταστροφής του βλήματος.
http://www.sigmalive.com/simerini/politics/reportaz/418609

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube