Γενικά θέματα 22 Σεπτεμβρίου 2011

Ο κ. Ομπάμα διαβεβαίωσε τους Ισραηλινούς ότι συνεχίζουν να έχουν την πλήρη στήριξη των ΗΠΑ-Βέτο των ΗΠΑ για την Παλαιστίνη

Κατά τη χθεσινή συνάντηση του Αμερικανού Προέδρου, Μπαράκ Ομπάμα, με τον πρωθυπουργό του Ισραήλ, Βενιαμίν Νετανιάχου, στο περιθώριο των εργασιών της Γενικής Συνέλευσης των Ηνωμένων Εθνών, δόθηκε η χαριστική βολή στην Τουρκία.Ο Αμερικανός πρόεδρος, σύμφωνα με έγκυρες διπλωματικές πηγές, επεσήμανε με εμφαντικό τρόπο στον ισραηλινό ηγέτη ότι σε περίπτωση επεισοδίου με την Τουρκία δεν υπάρχουν διλήμματα για την αμερικανική εξωτερική πολιτική.Ο κ. Ομπάμα διαβεβαίωσε τους Ισραηλινούς ότι συνεχίζουν να έχουν την πλήρη στήριξη των ΗΠΑ.


 

Ομπάμα: Βέτο των ΗΠΑ για την Παλαιστίνη

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα είπε στον πρόεδρο της Παλαιστινιακής Αρχής Μαχμούντ Αμπάς, στην διάρκεια της συνάντησής τους, ότι η παλαιστινιακή προσπάθεια να αναγνωριστεί το κράτος τους από τον ΟΗΕ δεν θα επιτύχει την δημιουργία παλαιστινιακού κράτους και ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες θα ασκήσουν βέτο σε οποιοδήποτε σχέδιο απόφασης που θα τεθεί σε ψήφιση στο Συμβούλιο Ασφαλείας για την αναγνώρισή του.

«Θα πρέπει να αντιταχθούμε σε οποιαδήποτε ενέργεια στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ περιλαμβανομένης, εάν είναι απαραίτητη, της άσκησης βέτο», είπε ο Μπεν Ρόουντς, εκπρόσωπος του Συμβουλίου Εθνικής Ασφαλείας του Λευκού Οίκου, στους δημοσιογράφους μετά τη συνάντηση Ομπάμα-Αμπάς στη Νέα Υόρκη.

Όπως αναμεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο, το γεγονός επισήμανε και ο εκπρόσωπος του Αμπάς, Νάμπιλ Αμπού Ρουντέινα. «Ο πρόεδρος Ομπάμα εξέφρασε στον πρόεδρο Αμπάς την αντίθεσή του στο παλαιστινιακό σχέδιο να πάμε στο Συμβούλιο Ασφαλείας», είπε.

«Ο πρόεδρος Αμπάς εξήγησε στον πρόεδρο Ομπάμα την παλαιστινιακή θέση», πρόσθεσε ο εκπρόσωπος.
Sigmalive.com
http://www.real.gr

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube