Γενικά θέματα 7 Δεκεμβρίου 2011

Επαναφέρουν στην Δαμασκό τον πρεσβευτή τους οι ΗΠΑ

Να επαναφέρουν τον πρεσβευτή τους στην Συρία ετοιμάζονται οι Ηνωμένες Πολιτείες, όπως ανέφεραν αξιωματούχοι του Στέιτ Ντιπάρτμεντ. Ο Ρόμπερτ Φορντ είχε απομακρυνθεί από την Δαμασκό στα τέλη του Οκτώβρη, όταν και υπήρξαν απειλές για την ζωή του.
Ο πρεσβευτής των ΗΠΑ είχε εξαγριώσει τις αρχές της Συρίας εξαιτίας της στάσης αλληλεγγύης που είχε κρατήσει απέναντι στις διαδηλώσεις κατά του Μπασάρ Αλ Άσαντ.

Στο μεταξύ, σύμφωνα με το BBC, ο πρεσβευτής της Γαλλίας επέστρεψε στην Δαμασκό την Δευτέρα, καθώς και αυτός είχε απομακρυνθεί από την χώρα τον περασμένο μήνα.

Η υπουργός Εξωτερικών των Ηνωμένων Πολιτειών Χίλαρι Κλίντον δήλωσε πως η δημοκρατική μετάβαση στην Συρία δεν έχει να κάνει μόνο με την απομάκρυνση του προέδρου Άσαντ από την εξουσία. «Σημαίνει να οδηγηθεί η Συρία στην σωστή πορεία για ένα κράτος δικαίου, που θα προστατεύει τα ανθρώπινα δικαιώματα των πολιτών της».
http://www.real.gr

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube