REAL TIME |

πΓΔΜ, Σκόπια , Σκοπιανό 15 Δεκεμβρίου 2011

Συμβούλιο της Ευρώπης: Οι εθνικές μειονότητες στην ΠΓΔΜ εξακολουθούν να βρίσκονται στο περιθώριο της δημόσιας ζωής

Συμβούλιο της Ευρώπης: Οι εθνικές μειονότητες στην ΠΓΔΜ εξακολουθούν να βρίσκονται στο περιθώριο της δημόσιας ζωής

Οι εθνικές μειονότητες στην Πρώην Γιουγκοσλαβική Δημοκρατία της Μακεδονίας εξακολουθούν να βρίσκονται στο περιθώριο, διαπίστωσε, μετά την τρίτη επίσκεψή της στη χώρα, η Συμβουλευτική Επιτροπή για τις Μειονότητες του Συμβουλίου της Ευρώπης.Με εξαίρεση το γεγονός ότι στα σχολεία διδάσκονται οι αλβανική, σερβική και τουρκική γλώσσες, η Επιτροπή διαπιστώνει ότι δεν έχει ακόμη αρχίσει ένας διάλογος μεταξύ των εθνικών μειονοτήτων στη χώρα και δεν έχει ακόμη τεθεί τέρμα στη διαίρεση και την πόλωση της κοινωνίας, με βάση τα εθνικά χαρακτηριστικά του πληθυσμού.

Η Επιτροπή καλεί τις αρχές της χώρας να καταβάλουν περισσότερες προσπάθειες για να καταπολεμηθούν οι προκαταλήψεις έναντι των εθνικών μειονοτήτων και να αντιμετωπιστεί το θέμα της περιορισμένης συμμετοχής των μειονοτικών στη δημόσια διοίκηση.

Καλούνται, μάλιστα, οι αρχές να λύσουν τα προβλήματα απασχόλησης των Ρομά και να χορηγήσουν περισσότερους πόρους για τη στέγαση, την υγεία, την εκπαίδευση και τις ανάγκες των γυναικών Ρομά.

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube