Γαλλία: Ο νόμος για την ποινικοποίηση της άρνησης των γενοκτονιών στη Γερουσία στα τέλη Ιανουαρίου

Γαλλία: Ο νόμος για την ποινικοποίηση της άρνησης των γενοκτονιών στη Γερουσία στα τέλη Ιανουαρίου
Le Monde

Ο υπουργός υπεύθυνος για τις σχέσεις με το Κοινοβούλιο Πάτρικ Ολιέ, δήλωσε την Τετάρτη 4 Ιανουαρίου 2012, ότι το προτεινόμενο νομοσχέδιο για την ποινικοποίηση της άρνησης όλων των γενοκτονιών, συμπεριλαμβανομένων των Αρμενίων το 1915, θα περάσει από τη Γερουσία τις τελευταίες οκτώ ημέρες του Ιανουαρίου.

«Υπάρχει συναίνεση σχετικά με το κείμενο αυτό, η Σοσιαλιστική Ομάδα στη Γερουσία ζήτησε την ένταξή του στην ημερήσια διάταξη και η πλειοψηφία συμφωνεί», είπε ο κ. Ολιέ. 
Ο επικεφαλής των  σοσιαλιστών γερουσιαστών François Rebsamen, είχε ζητήσει, από τις 23 του Δεκέμβρη 2011, την εγγραφή του κειμένου «στο συντομότερο δυνατό χρονικό διάστημα».
«Δεν πρόκειται για μνημειακό νόμο, τόνισε ο Υπουργός. Αυτό που έγινε το 1991 για το Ολοκαύτωμα, ήτοι η τιμωρία της άρνησης του Ολοκαυτώματος, δεν υπήρξε το 2001 όταν η Γαλλία αναγνώρισε τη γενοκτονία των Αρμενίων. Δεν υπάρχει λόγος η άρνηση μιας γενοκτονίας να τιμωρείται και όχι η άρνηση της άλλης. Πρόκειται απλά για συντονισμό των ποινών».
Προορίζεται να εγκριθεί οριστικά από το Κοινοβούλιο
Η ψηφοφορία στις 22 Δεκεμβρίου από την Εθνοσυνέλευση αυτού του νομοσχεδίου, το οποίο προβλέπει την τιμωρία με ένα χρόνο φυλάκιση η/ και πρόστιμο € 45.000 για την άρνηση των γενοκτονιών που αναγνωρίζονται από το γαλλικό δίκαιο, οδήγησε στο πάγωμα της πολιτικής και στρατιωτικής συνεργασίας της Τουρκίας με τη Γαλλία.
Ερωτηθείς σχετικά με τον κίνδυνο η Άγκυρα να αντιδράσει ακόμα πιο έντονα από την ψηφοφορία της Γερουσίας από ό, τι με εκείνη της Εθνοσυνέλευσης, ο κ. Ολίε απάντησε «ότι ένα νομοσχέδιο το οποίο εγκρίθηκε από την Εθνοσυνέλευση προορίζεται πάντα να εγκριθεί τελεσίδικα από το Κοινοβούλιο»«Η ψήφιση του από μια δεύτερη συνέλευση [την Γερουσία] δεν μου φαίνεται να δημιουργήσει πρόσθετες αντιδράσεις, από όπου και να προέρχονται».

var _wau = _wau || []; _wau.push([“small”, “wvg1ie6mi5ta”, “m3y”]);
(function() {var s=document.createElement(“script”); s.async=true;
s.src=”http://widgets.amung.us/small.js”;
document.getElementsByTagName(“head”)[0].appendChild(s);
})();

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube