Γενικά θέματα 19 Ιανουαρίου 2012

«Έστω και ένα παιδί» να εγγραφεί στο μειονοτικό σχολείο της Ίμβρου, κάλεσε ο Πατριάρχης

«Έστω και ένα παιδί» να εγγραφεί στο μειονοτικό σχολείο της Ίμβρου, κάλεσε ο Πατριάρχης

Ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος.

Αθήνα: «Η Θεία Πρόνοια μάς επιφυλάσσει μέλλον και προοπτική και Ανάσταση, και όχι τέλος και φθορά και απώλεια» είπε ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος από την ιδιαίτερη πατρίδα του την Ίμβρο σχολιάζοντας την επικείμενη επαναλειτουργία, ύστερα από μισό αιώνα, μειονοτικού σχολείου πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης στο νησί, μετά την σχετική άδεια που χορήγησε το υπουργείο Παιδείας της Τουρκίας.

«Βλέπετε ότι σιγά-σιγά έρχεται η αποκατάστασις των αδικιών, η δικαίωσις μας» είπε ο Οικουμενικός Πατριάρχης, απευθυνόμενος στους πιστούς που γέμισαν τον Καθεδρικό Ναό της Κοιμήσεως της Θεοτόκου, στην Ίμβρο.

Ο Πατριάρχης κάλεσε τους γονείς, που έχουν τη δυνατότητα, να σπεύσουν να εγγράψουν τα παιδιά τους στο νέο μειονοτικό σχολείο που θα λειτουργήσει και πάλι.

«Έστω και ένα. Έστω και με λίγα παιδιά, η επαναλειτουργία του σχολείου είναι σημαντική» ανέφερε. «Λίγα σήμερα, πολλά αύριο, καθ’ ότι ο Θεός δύναται και εκ των λίθων εγείραι τέκνα τω Αβραάμ».

«Εκείνος γνωρίζει το αύριον του κόσμου και σ’ Εκείνον εμείς εμπιστευόμεθα το αύριον της Ίμβρου» συνέχισε ο Οικουμενικός Πατριάρχης: «Αδικηθήκαμε πολύ, πάρα πολύ. Αλλά βλέπετε ότι σιγά-σιγά έρχεται η αποκατάστασις των αδικιών, η δικαίωσις μας, η επιβράβευσις της υπομονής μας, η απάντησις του ουρανού στις ατελείωτες ικετευτικές προσευχές μας. Δόξα τω Θεώ τω εισακούοντι και ανταποκρινομένω τω δικαιοκρίτη Θεώ, τω φιλανθρώπω Θεώ».

Ο Πατριάρχης ευχαρίστησε την κυβέρνηση Ερντογάν και το υπουργείο Παιδείας για την απόφαση να ξανανοίξει το σχολείο στο νησί. Ευχαρίστησε ακόμα και τους παράγοντες που συνετέλεσαν σε αυτό, όπως το υπουργείο Ευρωπαϊκών Υποθέσεων και τον εκπρόσωπο των μειονοτικών ευαγών ιδρυμάτων στο Συμβούλιο της Γενικής Διευθύνσεως Βακουφίων στην Άγκυρα, Λάκη Βίγκα, «που με στοργή και με ενδιαφέρον παρακολούθησε την υπόθεσή μας».

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube