Γενικά θέματα 27 Ιανουαρίου 2012

Η ΤΟΥΡΚΙΑ ΜΕΣΟΛΑΒΕΙ ΑΝΑΜΕΣΑ ΣΕ ΙΡΑΝ ΚΑΙ ΗΠΑ

Η ΤΟΥΡΚΙΑ ΜΕΣΟΛΑΒΕΙ ΑΝΑΜΕΣΑ ΣΕ ΙΡΑΝ ΚΑΙ ΗΠΑ

Η Ουάσιγκτον αναμένει θετικό βήμα από την Τεχεράνη

Το Αμερικανικό Υπουργείο Εξωτερικών ανακοίνωσε πως βρίσκονται σε συνεχή επαφή με την Τουρκία σε ότι αφορά το θέμα του Ιράν.

Η ΤΟΥΡΚΙΑ ΜΕΣΟΛΑΒΕΙ ΑΝΑΜΕΣΑ ΣΕ ΙΡΑΝ ΚΑΙ ΗΠΑ

Η εκπρόσωπος του Στέητ Ντιπάρτμεντ Βικτώρια Νιούλαντ, κληθείς να απαντήσει σε ερώτηση αν συζητάνε με την Τουρκία τις προτάσεις για το πυρηνικό πρόγραμμα του Ιράν, είπε «ανταλλάσουμε συνεχώς απόψεις με την Τουρκία για το συγκεκριμένο θέμα και θα συνεχίσουμε να πράττουμε το ίδιο».Ενώ απαντώντας στην ερώτηση αν πήραν κάποια πληροφορία από την Τουρκία περί επιστροφής του Ιράν στο τραπέζι των συνομιλιών, σημείωσε τα παρακάτω:


« Όπως ήδη είναι γνωστό, ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας Davutoğlu ήταν στο Ιράν πριν από μιάμιση εβδομάδα. Ο κος Davutoğlu ήταν αρκετά αισιόδοξος έπειτα από την επίσκεψη αυτή στο θέμα ότι θα πάρουμε κάποια ικανοποιητική απάντηση από το Ιράν. Αλλά δεν υπάρχει κάποια εξέλιξη προς το παρών».
TRT-ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube