REAL TIME |

Γενικά θέματα , ΝΑΤΟ 6 Φεβρουαρίου 2012

Εχει σχέση ο “Καλλικράτης” με το ΝΑΤΟ;

ΣΤΙΣ ΔΙΕΘΝΕΙΣ συνόδους δεν έχει σημασία μόνο τι λες επισήμως στο τραπέζι, αλλά και τι κουβέντες γίνονται στα όρθια. Η φωτογραφία είναι από τη σύνοδο του ΝΑΤΟ στις Βρυξέλλες, όπου τη χώρα μας εκπροσώπησε ο αναπληρωτής υπουργός Αμυνας. Στο περιθώριο των επίσημων συνομιλιών ο Γιάννης Ραγκούσης τά ’πε και με τον γερμανό υπουργό Αμυνας Τόμας ντε Μεζιέρ. Είναι άνθρωπος της Μέρκελ και ήθελε να μάθει πώς είναι η κατάσταση στην Ελλάδα.

ΣΤΟ ΜΕΤΑΞΥ θυμίζω ότι ως υπουργός Εσωτερικών ο Ραγκούσης είχε ασχοληθεί με τα όρια των δήμων – ελέω «Καλλικράτη». Αρα ο αναπληρωτής υπουργός Αμυνας ξέρει από μοιρασιές περιοχών. Το λέω γιατί στη σύνοδο του ΝΑΤΟ ο Γιάννης βρέθηκε ενώπιον μιας προσπάθειας των Τούρκων να επεκταθεί το στρατηγείο της Σμύρνης και από την ξηρά σε αέρα και θάλασσα. Ο Ραγκούσης επιχειρηματολόγησε αρνητικά, ενώ με το μέρος του πήγαν και ο αμερικανός υπουργός Αμυνας Λέον Πανέτα, αλλά και ο δανός γενικός γραμματέας της Βορειοατλαντικής Συμμαχίας Αντερς Φογκ Ράσμουσεν. Ο Ραγκούσης επέμεινε ότι, σε μια τέτοια περίπτωση, «ανοίγει το κουτί της Πανδώρας» στα νατοϊκά. Ως γνωστόν, κανείς δεν έχει όρεξη για τέτοια αυτή τη στιγμή.
ΤΑ ΝΕΑ

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube