πΓΔΜ, Σκόπια , Σερβία , Σκοπιανό 7 Φεβρουαρίου 2012

Σερβία-ΠΓΔΜ: Σε πολύ καλό κλίμα η συνάντηση των υπουργών Αμυνας

“Πολύ σημαντική για τη σταθερότητα και την πρόοδο στην περιοχή” χαρακτήρισαν οι υπουργοί ‘Αμυνας της Σερβίας και της ΠΓΔΜ, Ντράγκαν Σουτάνοβατς και Φατμίρ Μπεσίμι αντίστοιχα, τη συνεργασία μεταξύ των χωρών τους στον αμυντικό τομέα.


Ο Σέρβος υπουργός ‘Αμυνας δήλωσε ότι η χώρα του επιθυμεί την ενίσχυση της συνεργασίας με την ΠΓΔΜ, σημειώνοντας πως οι δύο πλευρές συμφωνούν σε μεγάλο βαθμό σε στρατιωτικά ζητήματα και επισήμανε πως είναι η πρώτη φορά την τελευταία πενταετία που αξιωματούχος του υπουργείου ‘Αμυνας της ΠΓΔΜ επισκέπτεται τη Σερβία.

Ο κ. Σουτάνοβατς ανέφερε ακόμη πως η παρουσία της ΠΓΔΜ σε ειρηνευτικές αποστολές και η εμπειρία της, σε συνδυασμό με την κοινή ιστορία της με τη Σερβία (στο πλαίσιο της Γιουγκοσλαβίας), θα μπορούσε να είναι η κατευθυντήρια γραμμή της μελλοντικής συνεργασίας στο πλαίσιο τέτοιων αποστολών. Από την πλευρά του, ο κ. Μπεσίμι υπογράμμισε πως οι δύο χώρες δεν έχουν κανένα πρόβλημα σε ό,τι αφορά τη μεταξύ τους στρατιωτική συνεργασία και πρόσθεσε πως τυχόν μελλοντικά ζητήματα θα μπορούσαν να λυθούν ειρηνικά, μέσω δημοκρατικού διαλόγου.
http://www.express.gr

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube