Γενικά θέματα 2 Μαρτίου 2012

Ο Στρατηγός Mattis στην Άγκυρα.ΟΛΟ ΚΑΙ ΠΙΟ ΚΟΝΤΑ ΣΤΗΝ ΕΠΙΘΕΣΗ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΣΥΡΙΑΣ

Ο Στρατηγός Mattis στην Άγκυρα.ΟΛΟ ΚΑΙ ΠΙΟ ΚΟΝΤΑ ΣΤΗΝ ΕΠΙΘΕΣΗ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΣΥΡΙΑΣ
Λιάνα Μυστακίδου

Ο διοικητής της CENTΟCOM, Στρατηγός Mattis βρέθηκε πριν από μερικές μέρες στην Άγκυρα, όπου είχε συνομιλίες με την πολιτική και τη στρατιωτική ηγεσία.Όπως είναι γνωστό η Κεντρική Διοίκηση των Ηνωμένων Πολιτειών CENTCOM ιδρύθηκε το 1983 και εγκαταστάθηκε στη Σαουδική Αραβία κατά τη διάρκεια του Πολέμου του Κόλπου.Πρώτος διοικητής της ήταν ο Norman Schwarzkopf, επόμενος ο Petraeus  και τώρα ο Mattis. Οι δυνάμεις αυτές κατέλαβαν το Αφγανιστάν και το Ιράκ. Η βάση τους μεταφέρθηκε από τη Σαουδική Αραβία στο Κατάρ το 2002 . Φιλοξενούνται στις εγκαταστάσεις της Βάσης El Udeyd και στην αρμοδιότητά τους εμπίπτουν οι περιοχές  Αφγανιστάν, Μπαχρέιν, Αίγυπτος, Ιράν, Ιράκ, Ιορδανία, Καζακστάν, Κουβέιτ, Κιργισία, Λίβανος, Ομάν, Πακιστάν, Κατάρ, Σαουδική Αραβία, Συρία, Τατζικιστάν, Τουρκμενιστάν, Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, Ουζμπεκιστάν, Υεμένη, Καύκασος, Κεντρική Ασία και Μέση Ανατολή.

Στο σχετικό χάρτη που δημοσιεύεται στην Ιστοσελίδα της εξαιρείται μόνο το Ισραήλ. Ο Στρατηγός Mattis βρισκόταν στην Άγκυρα την ίδια ώρα που ο κ. Νταβούτγολου συνομιλούσε με την κ. Κλίντον και τον κ. Πανέττα για τη Συρία. Οι ΗΠΑ βιάζονται να απαγορεύσουν τις πτήσεις σε ορισμένη περιοχή της Συρίας, γεγονός που σηματοδοτεί την έναρξη της επίθεσης στη χώρα. Αν κρίνουμε από την ειρήνη και τη δημοκρατία που έφερε η CENTCOM στο Αφγανιστάν και το Ιράκ, αντιλαμβανόμαστε τι θα συμβεί και στη Συρία…

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube