Γενικά θέματα 7 Μαρτίου 2012

Επιβολή κυρώσεων από τις ΗΠΑ σε στρατηγό των Φρουρών της Επανάστασης του Ιράν

Οι ΗΠΑ κατηγόρησαν σήμερα έναν Ιρανό στρατηγό ότι επιβλέπει “το λαθρεμπόριο ηρωίνης από το Αφγανιστάν μέσω του Ιράν”, σημειώνοντας ότι τον έβαλαν στη “μαύρη λίστα” με τα φυσικά και νομικά πρόσωπα, τα οποία αποτελούν στόχο των κυρώσεών τους κατά των λαθρεμπόρων ναρκωτικών.
Ο αξιωματικός αυτός είναι ο στρατηγός Γολαμρεζά Μπαγμπανί της Δύναμης αλ Κόντς, επίλεκτης μονάδας των Φρουρών της Επανάστασης, διευκρίνισε το αμερικανικό υπουργείο Οικονομικών σε ανακοίνωσή του. Σύμφωνα με το υπουργείο, ο στρατηγός Μπαγμπανί είναι επικεφαλής της Δύναμης αλ Κόντς στη Ζαχεντάν, πόλη στο νοτιοανατολικό Ιράν, στα σύνορα του Αφγανιστάν με το Πακιστάν, και δίνει άδεια “σε Αφγανούς λαθρεμπόρους ναρκωτικών να περνούν οπιούχα μέσω του Ιράν με αντάλλαγμα μια βοήθεια”.

Η βοήθεια αυτή μπορεί να συνίστατο στο παρελθόν στη μεταφορά μέσω των κυκλωμάτων αυτών “όπλων που έστελνε ο Μπαγμπανί στους Ταλιμπάν”, σημειώνει η αμερικανική κυβέρνηση.
Βάσει της απόφασης του αμερικανικού υπουργείου Οικονομικών, εφεξής παγώνουν τα περιουσιακά στοιχεία που μπορεί να έχει στις ΗΠΑ ο Μπαγμπανί.

Σύμφωνα με την Ουάσινγκτον, αυτός είναι ο πρώτος Ιρανός αξιωματούχος που υφίσταται τις αμερικανικές κυρώσεις κατά του λαθρεμπορίου ναρκωτικών. Οι αρχές του Ιράν αρνούνται ότι υποστηρίζουν τους Ταλιμπάν.
http://www.express.gr

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube