Γαλλία , Συρία 9 Μαρτίου 2012

Η είδηση ​​της σύλληψης των Γάλλων αξιωματικών στη Συρία είναι σχεδόν επίσημη

Η είδηση ​​της σύλληψης των Γάλλων αξιωματικών στη Συρία είναι σχεδόν επίσημη
Nidal Hamadé
Ο Γάλλος Συνταγματάρχης
ε.α. Alain Corvez

Η είδηση της σύλληψης Γάλλων πρακτόρων στη Συρία επιβεβαιώνεται. Αυτή η πληροφορία έχει ευρέως συζητηθεί και αναφερθεί στον διεθνή Τύπο, εκτός από τη Γαλλία.

Ωστόσο, ο Γάλλος Συνταγματάρχης ε.α. Alain Corvez έσπασε τη επίσημη γαλλική σιωπή ισχυρίζονταν ότι αυτές οι πληροφορίες που κυκλοφορούν εδώ και λίγες μέρες είναι σχεδόν επίσημες.
Σε ηλεκτρονικό γράμμα που στάλθηκε σε μερικούς φίλους του, από τους οποίους ο Alintiqad έλαβε αντίγραφο, ο κ. Corvez επιβεβαιώνει ότι το νέο που αναφέρει την σύλληψη των Γάλλων αξιωματικών στη Συρία και που κυκλοφορεί στον τύπο από την περασμένη εβδομάδα με διαφορές για τον αριθμού τους έχει γίνει σχεδόν επίσημο.
«Τι θα κάνουν σε αυτό το αδιέξοδο; Οι στρατιώτες μας αποστέλλονται περισσότερα σε ορισμένες χώρες για την υπεράσπιση συμφερόντων που δεν είναι δικά μας, αλλά εκείνων των Ηνωμένων Πολιτειών», έγραψε ο στρατηγικός εμπειρογνώμονας στην επιστολή του.
«Συμμετέχοντας στις αμερικανοκαταριανές παρεμβάσεις στις υποθέσεις άλλων χωρών, η διπλωματία μας έγινε εξαρτημένη και καταστροφική για τη διεθνή φήμη μας», θρήνησε.
Και ο κ. Corvez πρόσθεσε: «Ο Μπασάρ δεν είναι έτοιμός να ανατραπεί και οι οπαδοί του αυξάνονται στη Συρία και τον αραβικό κόσμο, του οποίου οι λαοί δεν είναι μόνο ευνοϊκοί για τις ιδέες των Σαουδαραβών και Καταριανών συμμάχων των ΗΠΑ, αυτό που δυστυχώς η Γαλλία προσπαθεί να προωθήσει».
«Εμπάς περίπτωση, η κατάσταση αυτή θα μπορούσε να εκραγεί στο πρόσωπο των υποψηφίων για τη γαλλική προεδρία και να αλλάξει τα δεδομένα, παρόλο που ορισμένοι υποψήφιοι τηρούν σιγή για αυτό το θέμα», κατέληξε.
Ο κ. Corvez είχε καταγγείλει μια συνωμοσία ενάντια στη Συρία, κατηγορώντας την σιωνιστική οντότητα να διαδραματίσει ρόλο στα γεγονότα στη Συρία, στο πλαίσιο μιας σαφώς καθορισμένης ξένης ατζέντας .
Σε μια συνέντευξη στη συριακή τηλεόραση, αναρωτήθηκε πια είναι τα πραγματικά κίνητρα του Σαρκοζί να αλλάξει τις θέσεις του έναντι της Συρίας. Κάλεσε τις γαλλικές αρχές να εξετάσουν το ό, τι συμβαίνει στη Συρία, δεν είναι μια δημοκρατική επανάσταση, αλλά μια προσπάθεια κάποιων βίαιων εξτρεμιστικών δυνάμεων να επιβάλουν ένα νέο καθεστώς στη Συρία που τους ταιριάζει.
Το περασμένο Σάββατο, η κρατική συριακή τηλεόραση επιβεβαίωσε τις πληροφορίες που δημοσίευσε δύο εβδομάδες νωρίτερα από το Δίκτυο Βολταίρου: ο Εθνικός Στρατός της Συρίας συνέλαβε 18 Γάλλους πράκτορες στη Χομς και έναν 19ο στο Azouz.
Από την πλευρά του, ο τουρκικός τύπος επιβεβαίωσε τη σύλληψη του 19ου Γάλλου πράκτορα, εξηγώντας ότι τέσσερις Τούρκοι πράκτορες συνελήφθησαν μαζί του.

var _wau = _wau || []; _wau.push([“small”, “wvg1ie6mi5ta”, “m3y”]);
(function() {var s=document.createElement(“script”); s.async=true;
s.src=”http://widgets.amung.us/small.js”;
document.getElementsByTagName(“head”)[0].appendChild(s);
})();

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube