Γενικά θέματα 22 Ιουνίου 2012

Σχέδιο για ευρωπαϊκό αναπτυξιακό πακέτο έως 130 δισ.

Σχέδιο για ευρωπαϊκό αναπτυξιακό πακέτο έως 130 δισ.
Ολάντ: Ζωτικής σημασίας τα ευρωομόλογα

Ο Ολάντ σε δηλώσεις του αμέσως μετά χαρακτήρισε τη συνάντηση χρήσιμη σε ό,τι αφορά την προτεοιμασία του εδάφους για τη Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ την άλλη βδομάδα.
Στην ανάγκη ενός αναπτυξιακού πακέτου για την Ευρωζώνη ύψους έως 130 δισ. ευρώ συμφώνησαν η Γερμανίδα καγκελάριος Αγκελα Μέρκελ, ο Γάλλος πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ, ο Ιταλός πρωθυπουργός Μάριο Μόντι και ο Ισπανός πρωθυπουργός Μαριάνο Ραχόι, κατά τη συνάντησή τους στη Ρώμη.
Ο Ολάντ σε δηλώσεις του αμέσως μετά, χαρακτήρισε τη συνάντηση χρήσιμη σε ό,τι αφορά την προτεοιμασία του εδάφους για τη Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ την άλλη βδομάδα. «Το ευρωπαϊκό συμβούλιο πρέπει να κάνει πρόοδο σε ό,τι αφορά τη δημιουργία εμπιστοσύνσης στην Ευρωζώνη και την Ευρώπη» δήλωσε.
Ακόμη, έκανε γνωστό πως οι τέσσερις ηγέτες συμφώνησαν σε έναν οδικό χάρτη για την ευρωπαϊκή οικονομική ολοκλήρωση.
Ο Γάλλος πρόεδρος αναφέρθηκε και πάλι στο ευρωομόλογο, τονίζοντας πως είναι ένα πολύ σημαντικό εργαλείο για την Ευρώπη και δεν θα πρέπει να περάσουν 10 χρόνια μέχρι να χρησιμοποιηθεί. «Θεωρώ πως το ευρωομόλογο είναι μία εναλλακτική … όχι όμως σε 10 χρόνια» ανέφερε, ενώ τόνισε πως πριν την εκχώρηση μέρους της κυριαρχίας των κρατών-μελών σε μια κεντρική Αρχή στις Βρυξέλλες, χρειάζεται μεγαλύτερη αλληλευγγύη μεταξύ των κρατών.
Πηγή

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube