Ισραήλ 4 Οκτωβρίου 2024

Γιόαβ Γκάλαντ: Το Ισραήλ επιφυλάσσει «περισσότερες εκπλήξεις» για τη Χεζμπολάχ

Γιόαβ Γκάλαντ: Το Ισραήλ επιφυλάσσει «περισσότερες εκπλήξεις» για τη Χεζμπολάχ

(REUTERS/Kevin Lamarque)

«Η Χεζμπολάχ δέχεται πολύ σοβαρά πλήγματα, το ένα μετά το άλλο. Εξουδετερώσαμε τον Χασάν Νασράλα και επιφυλάσσουμε περισσότερες εκπλήξεις»

Ο υπουργός Άμυνας του Ισραήλ Γιόαβ Γκάλαντ προειδοποίησε ότι το Τελ Αβίβ επιφυλάσσει «περισσότερες εκπλήξεις» για τη Χεζμπολάχ, καθώς οι επιχειρήσεις του ισραηλινού στρατού συνεχίζονται στο νότιο Λίβανο.

«Η Χεζμπολάχ δέχεται πολύ σοβαρά πλήγματα, το ένα μετά το άλλο. Εξουδετερώσαμε τον Χασάν Νασράλα και επιφυλάσσουμε περισσότερες εκπλήξεις» ανέφερε κατά την επίσκεψή του στο επιτελείο της 36ης Μεραρχίας στο βόρειο Ισραήλ.

Ο Ισραηλινός υπουργός δήλωσε πως το πυραυλικό σύστημα της Χεζμπολάχ υπέστη ένα βαρύ πλήγμα και ένα σημαντικό τμήμα του καταστράφηκε στο πλαίσιο των ισραηλινών επιχειρήσεων, συμπληρώνοντας πως τα αρχηγεία διοίκησης, τα επικοινωνιακά συστήματα και το δεύτερο και τρίτο επίπεδο διοίκησης υπό τον Νασράλα εξαλείφθηκαν.

Πρόσθεσε δε πως ο ισραηλινός στρατός «διεξάγει σήμερα επιχείρηση σε πολλά χωριά», διαμηνύοντας πως η διαδικασία αυτή θα συνεχιστεί όπου χρειαστεί για να καταστραφούν – όπως είπε – οι υποδομές, από τις οποίες σχεδίαζε επιθέσεις η Χεζμπολάχ.

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube