Ιωάννης Μπαλτζώης: Τους τα είπε στη… γλώσσα τους!

Ιωάννης Μπαλτζώης: Τους τα είπε στη… γλώσσα τους!

Ιωάννης Μπαλτζώης: Έχουν σημασία αυτά που είπε ο Νετανιάχου από το βήμα του ΟΗΕ. Παράφρασε τον Ουαλό ποιητή Ντίλαν Τόμας και λέει “και εσύ πατέρα μου εκεί στο θλιβερό ύφος κατάρα ευλόγησέ με τώρα, με τα άγρια δάκρυά σου προσεύχομαι. Μην πηγαίνετε απαλά σε αυτήν την κακή νύχτα. Οργή, οργή ενάντια στον θάνατο του φωτός». Λέει η αιωνιότητα του Ισραήλ δεν κλωνιστεί. Η αντιπολίτευση δεν κάνει κριτική στον Νετανιάχου, ο οποίος αν έκανε εκλογές θα τις κέρδιζε με 60 %. Που είναι η κριτική που δέχοταν πέρσι, μετά το χτύπημα της Χαμάς την 7η Οκτωβρίου του 2023 όπου είχαμε διαδηλώσεις; Το μομέντουμ τον ευνοεί για πιο ισχυρά χτυπήματα. Τα αραβικά κράτη έκλεισαν το μάτι στο Ισραήλ για να κάνει την πιο βρώμικη δουλειά.

Μην ξεχνάμε, ότι το Ιράν δεν είναι Άραβες αλλά Πέρσες, είναι Σιίτες, πλην των πληρεξουσίων της Χαμάς. Μην αγνοούμε τον θρησκευτικό παράγοντα. Όταν Σιίτες και Σουνίτες μετά τον θάνατο του προφήτη σκοτώνονται μεταξύ τους για 14 αιώνες ποιός μας λέει, ότι δεν θα το κάνουν και τώρα. Επίσης ο Νετανιάχου απευθύνθηκε στον λαό του Ιράν με μήνυμα στη γλώσσα τους, τα Φαρσί. Το Ιράν θα απελευθερωθεί νωρίτερα απ’ ότι νομίζει ο κόσμος. Το καθεστώς της τρομοκρατίας βυθίζει την περιοχή σε πόλεμο. Αν νοιαζόταν για εσάς το τρομοκρατικό καθεστώς αυτά που ξοδεύει στους πληρεξούσιους θα πήγαιναν σε υγεία και παιδεία. Οι χώρες μας, είπε, θα ζήσουν με ευημερία όπως παλαιότερα; Τί εννοεί; Όπως πριν το 1970 όταν Ισραήλ και Ιράν ήταν οι πυλώνες των ΗΠΑ στην περιοχή.

Το πάνω χέρι έχει το Ισραήλ στην περιοχή. Δεν θα καταλάβει όλο τον Λίβανο. Κύριος σκοπός του είναι να περιορίσει της υφιστάμενες απειλές. Έχει καταφέρει να απονευρώσει τη Χεζμπολάχ, εξουδετερώνοντας την ηγεσία της.

Οι εξελίξεις θα είναι ραγδαίες. Το Ιράν είναι σε δύσκολη θέση. Έχασε τη γεωπολιτική του δυνατότητα και το κύρος. Επέλεξε τη δυσκολότερη απόφαση, η οποία θα φέρει αντιδράσεις από το Ισραήλ. Μόνο σε ένα σημείο δεν θα αντιδράσει το Ιράν, αν του χτυπηθούν οι πυρηνικές εγκαταστάσεις.

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube