REAL TIME |

Ιράν , Ισραήλ 2 Οκτωβρίου 2024

Πεζεσκιάν: Tο Ισραήλ πρέπει να σταματήσει τα εγκλήματα ειδάλλως θα αντιμετωπίσει σκληρή αντίδραση

Πεζεσκιάν: Tο Ισραήλ πρέπει να σταματήσει τα εγκλήματα ειδάλλως θα αντιμετωπίσει σκληρή αντίδραση

«Εάν το σιωνιστικό καθεστώς (το Ισραήλ) δεν σταματήσει τα εγκλήματά του, θα αντιμετωπίσει σκληρότερες αντιδράσεις»

Οι δηλώσεις του Ιρανού προέδρου έγιναν μία ημέρα μετά τα κύματα βαλλιστικών πυραύλων που εκτόξευσε η Τεχεράνη κατά του Ισραήλ

Ο Ιρανός πρόεδρος Μασούντ Πεζεσκιάν δήλωσε σήμερα ότι το Ισραήλ θα αντιμετωπίσει σκληρή αντίδραση εάν δεν σταματήσει τα «εγκλήματά του», όπως τα χαρακτήρισε ο ίδιος.
«Εάν το σιωνιστικό καθεστώς (το Ισραήλ) δεν σταματήσει τα εγκλήματά του, θα αντιμετωπίσει σκληρότερες αντιδράσεις», δήλωσε ο Ιρανός πρόεδρος ενώ αναχωρούσε για προγραμματισμένο ταξίδι στο Κατάρ, όπως μετέδωσαν κρατικά μέσα ενημέρωσης.
Ο Πεζεσκιάν δήλωσε στην κρατική τηλεόραση ότι ο πρώτος στόχος στην Ντόχα είναι η συζήτηση των διμερών σχέσεων και η υπογραφή συμφωνιών με την καταριανή κυβέρνηση. Παράλληλα θα συμμετάσχει σε σύνοδο του Διαλόγου Ασιατικής Συνεργασίας.
«Ο δεύτερος στόχος είναι να συζητηθεί πώς οι ασιατικές χώρες μπορούν να αποτρέψουν τα ισραηλινά εγκλήματα στην περιοχή…και να αποτρέψουν τους εχθρούς από το να προκαλέσουν αναταραχή στη Μέση Ανατολή», δήλωσε ο Πεζεσκιάν.
Οι δηλώσεις του έγιναν μία ημέρα μετά τα κύματα βαλλιστικών πυραύλων που εκτόξευσε το Ιράν κατά του Ισραήλ καθώς και μετά την κλιμάκωση του πολέμου του Ισραήλ με τη φιλοϊρανική Χεζμπολάχ και την αποστολή στρατευμάτων του στα σύνορα με τον Λίβανο. Ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου έχει δηλώσει ότι θα ανταπαντήσει στο Ιράν μετά την πυραυλική επίθεση.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube