Περίπου 1 εκατομμύριο άνθρωποι έχουν αναγκαστεί να εγκαταλείψουν τις εστίες τους στον Λίβανο, εν μέσω σφοδρών βομβαρδισμών του Ισραήλ ανά τη χώρα.

Πολλοί εξ αυτών δεν έχουν πού να πάνε. Μένουν και κοιμούνται στο δρόμο, σε πλατείες ή σε παραλίες. Οι πιο τυχεροί έχουν βρει μια θέση σε πρόχειρους καταυλισμούς που έχουν στηθεί στη Βηρυτό και οι οποίοι σε καμία περίπτωση δεν αρκούν για τους εκτοπισμένους.

«Αναγκαστήκαμε να εγκαταλείψουμε τα χωριά και τα σπίτια μας και να έρθουν στη Βηρυτό, όπου δεν υπάρχουν διαθέσιμα σπίτια, ούτε σχολεία. Παντού επικρατεί συνωστισμός», είπε ένας εκ των εκτοπισμένων στο BBC Arabic.

«Η κατάσταση είναι τραγική»

«Αν επιβιώσουμε από τους βομβαρδισμούς, κινδυνεύουμε να πεθάνουμε από το κρύο και τις ασθένειες. Δεν έχουμε χρήματα και πρόσβαση σε φάρμακα, αν αρρωστήσουμε. Πολλοί υποφέρουν μόνοι στους δρόμους», εξήγησε.

Άλλος άνδρας είπε ότι τώρα ζει στον δρόμο και δεν ξέρει τι θα κάνει: «Αφήσαμε τα πάντα πίσω μας και φτάσαμε εδώ χωρίς ρούχα και πόρους. Τα ενοίκια έχουν εκτιναχθεί, είναι απλησίαστα και έτσι μένουμε στον δρόμο με τα παιδιά μας, μέσα στον χειμώνα. Η κατάσταση είναι τραγική».

Ναυτεμπορική