Η αντιπρόεδρος των ΗΠΑ, Κάμαλα Χάρις, κατήγγειλε τη μαζική πυραυλική επίθεση του Ιράν στο Ισραήλ και προειδοποίησε ότι οι ενέργειες του καθεστώτος θέτουν το αμερικανικό προσωπικό σε κίνδυνο.

«Είμαι ξεκάθαρη: το Ιράν είναι μια αποσταθεροποιητική, επικίνδυνη δύναμη στη Μέση Ανατολή, και η σημερινή επίθεση στο Ισραήλ απλώς καταδεικνύει περαιτέρω αυτό το γεγονός», είπε η Χάρις.

Σημείωσε ότι βρισκόταν στην αίθουσα έκτακτων καταστάσεων παρακολουθώντας την επίθεση.

«Υποστηρίζω πλήρως την εντολή του Προέδρου Μπάιντεν να καταρρίψει ο αμερικανικός στρατός ιρανικούς πυραύλους που στοχεύουν Ισραηλινούς, όπως κάναμε και τον Απρίλιο», πρόσθεσε η υποψήφια των Δημοκρατικών.

Το Ιράν συνιστά απειλή για όλη την περιοχή

Η Χάρις είπε επίσης ότι «θα διασφαλίζει πάντα ότι το Ισραήλ έχει την ικανότητα να αμύνεται ενάντια στο Ιράν και τις τρομοκρατικές οργανώσεις που υποστηρίζονται από το Ιράν».

«Ας είμαστε ξεκάθαροι. Το Ιράν δεν αποτελεί απειλή μόνο για το Ισραήλ, το Ιράν είναι επίσης απειλή για το αμερικανικό προσωπικό στην περιοχή, τα αμερικανικά συμφέροντα και τους αθώους πολίτες σε όλη την περιοχή που υποφέρουν από τις ενέργειες του ιρανικού καθεστώτων και τους υποστηριζόμενους από αυτό τροοκράτες», διεμήνυσε.

«Δεν θα διστάσουμε ποτέ να λάβουμε οποιαδήποτε ενέργεια είναι απαραίτητη για την υπεράσπιση των αμερικανικών δυνάμεων και συμφερόντων έναντι του Ιράν και των τρομοκρατών που υποστηρίζονται από το Ιράν», κατέληξε.

Σημειώνεται ότι οι ΗΠΑ, όπως το σύνολο σχεδόν της Δύσης, θεωρούν τη Χεζμπολάχ τρομοκρατική οργάνωση.

Ναυτεμπορική