ΗΠΑ 1 Οκτωβρίου 2024

Οι Ρεπουμπλικάνοι κατακρίνουν τον Τραμπ για τις υβριστικές επιθέσεις στη Χάρις

Οι Ρεπουμπλικάνοι κατακρίνουν τον Τραμπ για τις υβριστικές επιθέσεις στη Χάρις

Είπε για την Κάμαλα Χάρις ότι γεννήθηκε “διανοητικά ανάπηρη”

Της Molly Bohannon

Ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ επανέλαβε τον ισχυρισμό ότι η αντίπαλός του στις προεδρικές εκλογές του Νοεμβρίου αντιπρόεδρος Κάμαλα Χάρις γεννήθηκε “διανοητικά ανάπηρη”, αγνοώντας την κριτική που δέχθηκε από ορισμένους Ρεπουμπλικανούς για παρόμοιο ισχυρισμό που διατύπωσε το Σάββατο.

“Ο διεφθαρμένος Τζο Μπάιντεν έγινε διανοητικά ανάπηρος”, είπε ο Τραμπ σε συγκέντρωση στο Έρι της Πενσυλβάνια την Κυριακή, προσθέτοντας: “Αλλά η ψεύτρα Κάμαλα Χάρις, ειλικρινά, πιστεύω ότι γεννήθηκε έτσι”.

Οι δηλώσεις αυτές σχεδόν αντανακλούν αυτό που είπε ο Τραμπ σε μια συγκέντρωση στο Prairie du Chien στο Ουισκόνσιν, όταν προέβη σε αντίστοιχες δηλώσεις για τον Μπάιντεν και τη Χάρις λέγοντας: “Μόνο ένας διανοητικά ανάπηρος θα μπορούσε να επιτρέψει να συμβεί αυτό στη χώρα μας”.

Οι δηλώσεις του Σαββάτου προκάλεσαν σχεδόν αμέσως θύελλα αντιδράσεων από υποστηρικτές των ατόμων με αναπηρία και ορισμένους Ρεπουμπλικανούς, όπως ο γερουσιαστής Λίντσεϊ Γκράχαμ, ο οποίος – όταν ρωτήθηκε για τις δηλώσεις του Τραμπ δήλωσε: “Πιστεύω ότι η καλύτερη πορεία που πρέπει να ακολουθήσουμε είναι να υποστηρίξουμε το επιχείρημα ότι οι πολιτικές της (σ.σ. της Κάμαλα Χάρις) καταστρέφουν τη χώρα”.

Ο πρώην Ρεπουμπλικανός κυβερνήτης του Μέριλαντ Λάρι Χόγκαν επέκρινε επίσης τις δηλώσεις του Τραμπ, λέγοντας στο CBS: “Νομίζω ότι αυτό είναι προσβλητικό όχι μόνο για την αντιπρόεδρο, αλλά και για τους ανθρώπους που έχουν πραγματικά νοητική αναπηρία”. Ο ίδιος πρόσθεσε: “Έχω πει εδώ και χρόνια ότι η διχαστική ρητορική του Τραμπ είναι κάτι που θα μπορούσαμε να αποφύγουμε”.

Ορισμένοι Ρεπουμπλικάνοι ενθαρρύνουν εδώ και εβδομάδες τον Τραμπ να σταματήσει τις προσωπικές επιθέσεις κατά της Χάρις και των Δημοκρατικών και να επικεντρωθεί στις διαφορές της πολιτικής. Στα μέσα Αυγούστου, ο Τραμπ δήλωνε ότι πίστευε ότι “δικαιούται να κάνει προσωπικές επιθέσεις” στη Χάρις και άφηνε να εννοηθεί ότι έκανε τέτοιου είδους δηλώσεις επειδή ήταν θυμωμένος μαζί της “εξαιτίας όσων έχει κάνει στη χώρα”. Από τότε που η Χάρις έγινε η υποψήφια των Δημοκρατικών για τις προεδρικές εκλογές, ο Τραμπ έχει επιτεθεί στη νοημοσύνη της, στο γέλιο της και στη φυλή της, υπονοώντας ότι έχει αλλάξει τη φυλετική της ταυτότητα από Ινδιάνα σε Μαύρη.

Παρά την επανάληψη των ισχυρισμών του, που ο κόσμος βρίσκει προσβλητικούς και γεμάτους μίσος, ο Τραμπ κατηγόρησε πρόσφατα τη ρητορική της Χάρις και του Μπάιντεν για υποκίνηση βίας. Σε συνέντευξή του στο Fox News Digital στις 16 Σεπτεμβρίου, ο Τραμπ ισχυρίστηκε ότι ο ύποπτος για τη δεύτερη απόπειρα δολοφονίας εναντίον του “πίστεψε τη ρητορική του Μπάιντεν και της  Χάρις και έδρασε σύμφωνα με αυτήν”. Παρά το γεγονός ότι το FBI δεν έχει δώσει στη δημοσιότητα το κίνητρο για την απόπειρα δολοφονίας, ο Τραμπ ισχυρίστηκε ότι “η ρητορική τους φταίει” για τις απόπειρες.

2,8. Με τόσες μονάδες προηγείται η Χάρις έναντι του Τραμπ σύμφωνα με τον τελευταίο μέσο όρο δημοσκοπήσεων από την FiveThirtyEight. Ο μέσος όρος της RealClearPolitics δείχνει ότι η Χάρις προηγούνταν με δύο μονάδες το απόγευμα της Κυριακής.

Η Αμερικανική Ένωση Ατόμων με Αναπηρία εξέδωσε ανακοίνωση την Κυριακή, στην οποία χαρακτήρισε τις δηλώσεις του Τραμπ για τη Χάρις “ακατάλληλες και ανακριβείς”.  “Οι δηλώσεις του Τραμπ λένε πολλά περισσότερα για τον ίδιο και τις ανακριβείς, γεμάτες μίσος προκαταλήψεις του απέναντι στα άτομα με αναπηρία παρά για την αντιπρόεδρο Χάρις ή για οποιοδήποτε άτομο με αναπηρία. Ο Τραμπ έχει τη λανθασμένη πεποίθηση ότι αν ένα άτομο έχει αναπηρία, είναι λιγότερο άνθρωπος και αξίζει λιγότερη αξιοπρέπεια”.

forbesgreece.gr

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube