Η κυβέρνηση Μπάιντεν κατανοεί και αποδέχεται το τι προσπαθεί να επιτύχει το Ισραήλ με την στοχευμένη χερσαία εισβολή στο Λίβανο, δήλωσε στους Times of Israel, αμερικανός αξιωματούχος.

Ωστόσο η Ουάσινγκτον εξακολουθεί να ανησυχεί ότι οι IDF θα εγκλωβιστούν στον Λίβανο ή θα παρασυρθούν να διευρύνουν την στρατιωτική επιχείρηση από τη στιγμή που αυτή ξεκινήσει.

Από την περιορισμένη εισβολή στην 18ετη κατοχή

Ένας άλλος Αμερικανός αξιωματούχος μιλώντας επίσης στους Times of Israel υπενθύμισε ότι το Ισραήλ ξεκίνησε την εισβολή του στο Λίβανο το 1982 ως «περιορισμένη» για να μετατραπεί τελικά σε 18ετή κατοχή του νότιου Λιβάνου.

Οι Ισραηλινοί έχουν ενημερώσει τους Αμερικανούς ότι ο στόχος της περιορισμένης επιχείρησης είναι να απομακρυνθούν οι θέσεις της Χεζμπολάχ κατά μήκος των βόρειων συνόρων του Ισραήλ, δημιουργώντας τις προϋποθέσεις για μια διπλωματική συμφωνία βάσει της οποίας οι δυνάμεις της τρομοκρατικής ομάδας θα απωθηθούν πέρα από τον ποταμό Λιτάνι, σύμφωνα με την απόφαση του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ.

Ο εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ Μάθιου Μίλερ σε ενημέρωση νωρίτερα σήμερα ανέφερε: Αναγνωρίζουμε ότι, κατά καιρούς, η στρατιωτική πίεση μπορεί να διευκολύνει τη διπλωματία. Αυτό είναι αλήθεια. Είναι επίσης αλήθεια ότι η στρατιωτική πίεση μπορεί να οδηγήσει σε εσφαλμένους υπολογισμούς, και σε απρόβλεπτες συνέπειες».

naftemporiki.gr