Απευθείας στον ιρανικό λαό, απευθύνθηκε σήμερα ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Μπένιαμιν Νετανιάχου, με βιντεοσκοπημένο μήνυμα στα αγγλικά.

«Μιλάω πολύ για τους ηγέτες του Ιράν. Ωστόσο, σε αυτή την κρίσιμη στιγμή, θέλω να απευθυνθώ σε εσάς – στο λαό του Ιράν. Θέλω να το κάνω απευθείας, χωρίς φίλτρα, χωρίς μεσάζοντες» ανέφερε ο Νετανιάχου.

«Κάθε μέρα, βλέπετε ένα καθεστώς που σας υποτάσσει, να βγάζει πύρινους λόγους για την υπεράσπιση του Λιβάνου, την υπεράσπιση της Γάζας».

«Ωστόσο, κάθε μέρα, αυτό το καθεστώς βυθίζει την περιοχή μας βαθύτερα στο σκοτάδι και βαθύτερα στον πόλεμο. Κάθε στιγμή που περνάει, το καθεστώς φέρνει – τον ευγενή περσικό λαό – πιο κοντά στην άβυσσο», σημείωσε.

«Αυτό το καθεστώς έχει σπαταλήσει δισεκατομμύρια δολάρια σε μάταιους πολέμους αντί να επενδύσει στην οικονομία και το μέλλον της χώρας».

«Όταν το Ιράν θα είναι τελικά ελεύθερο – και αυτή η στιγμή θα έρθει πολύ νωρίτερα απ’ ό,τι νομίζει ο κόσμος – όλα θα είναι διαφορετικά», τόνισε.

«Από το Κομ μέχρι το Εσφαχάν, από το Σιράζ μέχρι το Ταμπρίζ, υπάρχουν δεκάδες εκατομμύρια καλοί και αξιοπρεπείς άνθρωποι με χιλιάδες χρόνια ιστορίας πίσω τους και ένα λαμπρό μέλλον μπροστά τους», τόνισε.

Αυτό το μέλλον περιλαμβάνει παγκόσμιες επενδύσεις, μαζικό τουρισμό, λαμπρές τεχνολογικές καινοτομίες και ειρήνη μεταξύ Ισραήλ και Ιράν.
Όταν έρθει αυτή η μέρα, είπε, «οι δύο αρχαίοι λαοί μας, ο εβραϊκός λαός και ο περσικός λαός, θα ζήσουν επιτέλους ειρηνικά».

«Όταν έρθει αυτή η μέρα, το δίκτυο τρομοκρατίας που έστησε το καθεστώς σε πέντε ηπείρους θα χρεοκοπήσει, θα διαλυθεί», επεσήμανε ο Νετανιάχου, προσθέτοντας ότι το Ιράν θα ευδοκιμήσει όσο ποτέ άλλοτε».

«Η Ισλαμική Δημοκρατία θα καταρρεύσει νωρίτερα απ’ ό,τι νομίζουν και ο ιρανικός λαός θα είναι ελεύθερος, ώστε να ανοίξει ο δρόμος για τις σχέσεις μεταξύ των δύο αρχαίων πολιτισμών», ανέφερε, υπογραμμίζοντας: «Δεν υπάρχει πουθενά στη Μέση Ανατολή που να μην μπορεί να φτάσει το Ισραήλ. Δεν υπάρχει πουθενά δεν θα πάμε για να προστατέψουμε τον λαό μας και να προστατέψουμε τη χώρα μας».

 naftemporiki.gr