REAL TIME |

Ισραήλ , Λίβανος 29 Σεπτεμβρίου 2024

Χεζμπολάχ: Επιβεβαιώνει τον θάνατο των δύο υψηλόβαθμων αξιωματούχων της, Καούκ και Καράκι

Χεζμπολάχ: Επιβεβαιώνει τον θάνατο των δύο υψηλόβαθμων αξιωματούχων της, Καούκ και Καράκι

Νέες απώλειες

Ο ισραηλινός στρατός ανακοίνωσε σήμερα ότι σκότωσε υψηλόβαθμο αξιωματούχο της Χεζμπολάχ του Λιβάνου σε αεροπορική επιδρομή που εξαπέλυσε χθες, Σάββατο, στο προπύργιο του ένοπλου ισλαμιστικού κινήματος στα προάστια της Βηρυτού, την επομένη ενός μαζικού βομβαρδισμού κατά τον οποίο σκοτώθηκε ο ηγέτης της Χεζμπολάχ, Χασάν Νασράλα.

“Ο στρατός εξόντωσε τον τρομοκράτη Ναμπίλ Καούκ, διοικητή της μονάδας ασφαλείας (…) της Χεζμπολάχ και μέλος του κεντρικού συμβουλίου” της οργάνωσης, ανέφερε ο στρατός σε μια ανακοίνωση.

Πηγή προσκείμενη στη Χεζμπολάχ επιβεβαίωσε στο AFP πως ο Καούκ σκοτώθηκε σε πλήγμα που σημειώθηκε το Σάββατο στα νότια προάστια της Βηρυτού, προσθέτοντας πως ήταν μέλος του κεντρικού συμβουλίου της Χεζμπολάχ και αρμόδιος για την ασφάλεια στο εσωτερικό της οργάνωσης.

“Ο Ναμπίλ Καούκ θεωρείτο προσκείμενος στην ηγεσία της τρομοκρατικής οργάνωσης Χεζμπολάχ και άμεσα εμπλεκόμενος στην προώθηση των τρομοκρατικών σχεδίων εναντίον του κράτους του Ισραήλ και των πολιτών του ακόμη και αυτές τις τελευταίες ημέρες”, ανέφερε ο στρατός.

Ο Ναμπίλ Καούκ εντάχθηκε στην οργάνωση στα χρόνια του 1980 και κατείχε διάφορες υψηλόβαθμες θέσεις, σύμφωνα με την ανακοίνωση του στρατού.

Το πλήγμα που σκότωσε τον Χασάν Νασράλα σκότωσε επίσης και τον Άλι Καράκι, τον διοικητή του νοτίου μετώπου της Χεζμπολάχ, ανέφερε σε μια ανακοίνωση η σιιτική οργάνωση.

Τις τελευταίες εβδομάδες ο ισραηλινός στρατός εξαπέλυσε μαζικά πλήγμα με στόχο υψηλόβαθμους αξιωματούχος της Χεζμπολάχ και εγκαταστάσεις οπλισμού της οργάνωσης στον νότιο Λίβανο και στο προπύργιό της στη Βηρυτό.

capital.gr

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube