Ιράν , Ισραήλ , Λίβανος , Τουρκία 29 Σεπτεμβρίου 2024

Χακάν Φιντάν: Δύσκολο να αντικατασταθεί ο Νασράλα, ήταν σημαντική προσωπικότητα

Χακάν Φιντάν: Δύσκολο να αντικατασταθεί ο Νασράλα, ήταν σημαντική προσωπικότητα

REUTERS/Murad Sezer

«Η ανικανότητα των Ηνωμένων Πολιτειών και άλλων δυτικών χωρών επιτρέπει να συνεχιστεί η βία» – Η έκκληση Ερντογάν προς τον ΟΗΕ

«Ο ηγέτης της Χεζμπολάχ Χασάν Νασράλα ήταν σημαντική προσωπικότητα για τον Λίβανο και την ευρύτερη περιοχή και θα είναι δύσκολο να αντικατασταθεί», δήλωσε σήμερα ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας Χακάν Φιντάν.

Μιλώντας στη δημόσια τηλεόραση TRT Haber από τη Νέα Υόρκη, ο Χακάν Φιντάν είπε επίσης ότι η Τουρκία πιστεύει πως το Ισραήλ δεν θα σταματήσει στον Λίβανο και θα επεκτείνει τον πόλεμο της Γάζας στην ευρύτερη περιοχή.

Ο Φιντάν είπε ότι η «ανικανότητα» των Ηνωμένων Πολιτειών και άλλων δυτικών χωρών επιτρέπει να συνεχιστεί η βία.

«Να αναλάβει δράση ο ΟΗΕ»
Την ίδια ώρα ο Τούρκος Πρόεδρος, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, καταδίκασε τις πρόσφατες επιθέσεις του Ισραήλ στον Λίβανο.

Όπως δήλωσε χαρακτηριστικά ο Ταγίπ Ερντογάν πρόκειται για μια ισραηλινή πολιτική «γενοκτονίας, κατοχής, και εισβολής» και κάλεσε το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ και άλλα διεθνή σώματα να σταματήσουν το Ισραήλ.

Η υποστηριζόμενη από το Ιράν οργάνωση μαχητών Χεζμπολάχ δήλωσε σήμερα πως ο ηγέτης της Χασάν Νασράλα σκοτώθηκε, επιβεβαιώνοντας τον θάνατό του μετά την ανακοίνωση του ισραηλινού στρατού ότι τον «εξόντωσε» σε αεροπορικό πλήγμα στη Βηρυτό χθες.

Σε ανάρτηση στην πλατφόρμα X ο Ερντογάν, χωρίς να κατονομάζει τον Νασράλα, είπε πως η Τουρκία στέκεται δίπλα στον λαό και στην κυβέρνηση του Λιβάνου, προσφέροντας τα συλλυπητήριά του για όσους σκοτώθηκαν στα ισραηλινά πλήγματα, λέγοντας παράλληλα πως ο μουσουλμανικός κόσμος θα πρέπει να δείξει μια πιο «αποφασιστική» στάση.

Ναυτεμπορική

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube