Ευρωπαϊκή Ένωση , Ιράν , Ισραήλ , Λίβανος 28 Σεπτεμβρίου 2024

EASA – Ε.Ε.: Οι αεροπορικές εταιρίες να αποφεύγουν τον εναέριο χώρο Λιβάνου και Ισραήλ

EASA – Ε.Ε.: Οι αεροπορικές εταιρίες να αποφεύγουν τον εναέριο χώρο Λιβάνου και Ισραήλ

Η EASA θα συνεχίσει να παρακολουθεί εκ του σύνεγγυς την κατάσταση

Οι ευρωπαϊκές Αρχές συνιστούν στις αεροπορικές εταιρίες να αποφύγουν τους εναέριους χώρους του Λιβάνου και του Ισραήλ, λόγω της «εντατικοποίησης των αεροπορικών πληγμάτων και της επιδείνωσης της κατάστασης ασφαλείας», όπως ανακοίνωσαν, το Σάββατο.

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή και η Υπηρεσία της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την Ασφάλεια της Αεροπορίας (EASA) εξέδωσαν δελτίο συνιστώντας (στις αεροπορικές εταιρίες) «να μη δραστηριοποιούνται εντός των εναέριων χώρων του Λιβάνου και του Ισραήλ, σε όλα τα επίπεδα πτήσης». Η EASA εκτιμά πως η κατάσταση σε αυτές τις δύο χώρες είχε επιπτώσεις «στην ασφάλεια του εναέριου χώρου».

Η σύσταση σε αυτό το στάδιο «ισχύει έως τις 31 Οκτωβρίου», αλλά μπορεί να «επανεξεταστεί, να προσαρμοστεί ή να αποσυρθεί ανάλογα με την αποτίμηση της κατάστασης».

Η EASA θα συνεχίσει να παρακολουθεί εκ του σύνεγγυς την κατάσταση, προκειμένου να αξιολογήσει αν υπάρχει αύξηση ή μείωση των κινδύνων για τις αεροπορικές εταιρίες της ΕΕ, ως αποτέλεσμα της εξέλιξης της απειλής.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube