Με μία ολιγόλογη ανάρτηση στο twitter, ο Ισραηλινός στρατός ανακοίνωσε ότι ο ηγέτης Χεζμπολάχ, Χασάν Νασράλα, είναι νεκρός.

«Ο Χασάν Νασράλα δεν μπορεί πια να τρομοκρατεί τον κόσμο», αναφέρεται στην ανάρτηση.

Η Χεζμπολάχ δεν έχει ακόμη τοποθετηθεί επισήμως.

Ωστόσο, πηγή κοντά στην Χεζμπολάχ λίγη ώρα αργότερα αφότου το Ισραήλ ανακοίνωσε ότι τον «εξάλειψε» με το χτύπημα σε προπύργιο της οργάνωσης στη Βηρυτό, επιβεβαίωσε ότι από χθες το απόγευμα έχει χαθεί η επαφή με τον αρχηγό της οργάνωσης Χασάν Νασράλα,

«Η επαφή με τον Σαγιέντ Χασάν Νασράλα έχει χαθεί από το απόγευμα της Παρασκευής», ανέφερε η πηγή, χωρίς να επιβεβαιώσει εάν ο Νασράλα είναι νεκρός.

Ποιος ήταν ο Χασάν Νασράλα

Ο σεΐχης Χασάν Νασράλα, ηγέτης του μαχητικού σιιτικού ισλαμιστικού κινήματος της Χεζμπολάχ του Λιβάνου, ήταν μία από τις πιο «εμβληματικές» προσωπικότητες στη Μέση Ανατολή.

Δεν είχε εμφανιστεί δημόσια εδώ και πολλά χρόνια λόγω των φόβων ότι θα δολοφονείτο από το Ισραήλ.

Σκιώδης προσωπικότητα με στενούς προσωπικούς δεσμούς με το Ιράν, έπαιξε βασικό ρόλο στη μετατροπή της Χεζμπολάχ στην πολιτική και στρατιωτική δύναμη που είναι σήμερα, και παρέμεινε σεβάσμιος από τους υποστηρικτές της ομάδας.

Υπό την ηγεσία του Νασράλα, η Χεζμπολάχ κατηγορήθηκε ότι συνέβαλε στην εκπαίδευση μαχητών της Χαμάς, καθώς και πολιτοφυλακών στο Ιράκ και την Υεμένη, ενώ πρωτοστάτησε στην ααπόκτηση πυραύλων και ρουκετών από το Ιράν για χρήση εναντίον του Ισραήλ.

Πηγή: Ναυτεμπορική