Ισραήλ , Λίβανος 26 Σεπτεμβρίου 2024

Ταξιδιωτική οδηγία και από την Αυστραλία προς τους πολίτες της: Εγκαταλείψτε τον Λίβανο

Ταξιδιωτική οδηγία και από την Αυστραλία προς τους πολίτες της: Εγκαταλείψτε τον Λίβανο

Το αεροδρόμιο της Βηρυτού REUTERS/Mohamed Azakir/File Photo

«Εξετάζουμε όλες τις πιθανές επιλογές», είπε ο πρωθυπουργός

Η Αυστραλία κάλεσε περίπου 15.000 Αυστραλούς υπηκόους που ζουν στον Λίβανο να εγκαταλείψουν τη χώρα, επικαλούμενη τον κίνδυνο να κλείσει το αεροδρόμιο της Βηρυτού.

Ο πρωθυπουργός της Αυστραλίας Άντονι Αλμπανέζε δήλωσε την Τετάρτη ότι η κυβέρνησή του έχει καταρτίσει σχέδια έκτακτης ανάγκης που θα μπορούσαν να περιλαμβάνουν ναυτικές εκκενώσεις, χωρίς να δώσει περισσότερες λεπτομέρειες.

«Εξετάζουμε όλες τις πιθανές επιλογές, αλλά προφανώς υπάρχουν ζητήματα εθνικής ασφάλειας», δήλωσε σε συνέντευξή του στο Sky News.

Η Μεγάλη Βρετανία παρακολουθεί επίσης προσεκτικά την κατάσταση και έχει ήδη στείλει στρατιώτες στην Κύπρο για να προστεθούν σε δύο πλοία του Βασιλικού Ναυτικού που βρίσκονται ήδη εκεί για να απομακρύνουν τους υπηκόους τους από τον Λίβανο.

Χθες η Κίνα κάλεσε τους υπηκόους της, που βρίσκονται στο Ισραήλ, να εγκαταλείψουν «το συντομότερο» τη χώρα. «Οι κινέζοι πολίτες στο Ισράηλ καλούνται να επιστρέψουν το συντομότερο στην Κίνα ή να πάνε σε ασφαλές μέρος», ανέφερε χθες, Κυριακή, το βράδυ σε ανακοίνωσή της η κινεζική πρεσβεία στο Τελ Αβίβ.

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube