Με το κλειδί της Ιστορίας: Εξέλιξη με την οποία τρέμουν οι Τούρκοι!

Με το κλειδί της Ιστορίας: Εξέλιξη με την οποία τρέμουν οι Τούρκοι!

Με το κλειδί της Ιστορίας – Παρουσιάζει ο Γιάννης Θεοδωράτος
Η εκπομπή μεταδόθηκε την Τρίτη 24 Σεπτεμβρίου 2024 από τη συχνότητα του Blue Sky

Κύρια σημεία της εκπομπής

Είμαστε δειλοί απέναντι στην Ιστορία. Ο Λίβανος δεν κείται μακράν, αλλά ούτε και η Κύπρος. Αν η Χεζμπολάχ αποσυρθεί στη Συρία θα προκαλέσει νέο χάος. Και εδώ τίθεται το ερώτημα! Ως πού είναι διατεθειμένο να φτάσει το Ισραήλ; Η Χεζμπολάχ θα χτυπηθεί, θα υποστεί τεράστιες απώλειες, θα εκμηδενιστεί ο βαρύς οπλισμός της, αλλά οι μονάδες θα συνεχίσουν να δρούνε εντός του Λιβάνου. Αυτή η επιχείρηση πρέπει όμως να συνεχιστεί και στη Συρία με τη βοήθεια ή την ανοχή της Ιορδανίας. Το μεγάλο ερωτηματικό είναι ο ρόλος της Τουρκίας. Και σε όλα αυτά τί κάνει το Ιράν; Έχει χάσει τον πόλεμο, διότι επένδυσε στην ισχύ, αναγνωρίζοντας, ότι δεν μπορεί δια της ισχύος να επιβάλλει αυτό που θέλει. Το Ιράν θα έπρεπε να είναι δορυφός της Ρωσικής Ομοσπονδίας αλλά δεν είναι. Αναγνωρίζει, ότι δεν έχει την ισχύ να ανταποκριθεί σε μεγάλο πόλεμο και αυτό που επιζητά είναι να μην χάσει το καθεστώς τη θέση του. Γιατί συγκλονίζεται από εσωτερικές καταστάσεις. Προχωρεί σε άσκηση πιέσως μέσω proxy, όπως οι Χούθι της Υεμένης, οι πολιτοφυλακές στο Ιράκ, η Χεζμπολάχ στον Λίβανο και η Χαμάς στην Παλαιστίνη.

Το ερώτημα είναι θα μπορεί το Ισραήλ να εκμηδενίσει τους αντιπροσώπους μέχρι τις αμερικανικές εκλογές; Πολλοί θα ήθελαν να εξαλείφεται ο θύλακας της Χεζμπολάχ. Κόβοντας τα κεφάλια της οργάνωσης εξοντώνεται η ίδια η οργάνωση. Το νέο στρατηγείο όμως δεν θα είναι στο Ιράν αλλά στη Συρία. Αυτό το τρίτο στάδιο επιχειρήσεων ίσως προχωρήσουμε στο τέλος του καθεστώτος Άσαντ, είναι μια φάση που οδηγεί σε αλλαγή συνόρων, καταστροφή της Συρίας και εκεί μπαίνουν στην εξίσωση οι Κούρδοι. Γι’αυτό τρέμουν οι Τούρκοι και θα πιέσουν ο πόλεμος να μείνει στον Λίβανο.

Εμείς, σε μια τέτοια συγκυρία, δεν μπορούμε να είμαστε παρατηρητές. Ό,τι έπραξε η Τουρκία στην Ουκρανία, πρέπει εμείς να το πράξουμε τώρα. Έχουμε πανίσχυρα σημεία αναφοράς: Πατριαρχεία Αντιοχείας και Ιεροσολύμων. Το Ισραήλ δουλεύει για εμάς. Η ιστορία επαναλαμβάνεται. Αφού μας συνδέουν στρατηγικοί δεσμοί, ως χώρες που αποβλέπουν στις άριστες συμμαχικές σχέσεις.

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube