Video , Μανώλης Κοττάκης 26 Σεπτεμβρίου 2024

Μανώλης Κοττάκης: Πρόβλημα που αγγίζει όλη την Ελλάδα

Μανώλης Κοττάκης: Πρόβλημα που αγγίζει όλη την Ελλάδα

Μανώλης Κοττάκης: Αποκάλυψη στην εφημερίδα ΕΣΤΙΑ για το νομοσχέδιο του Υπουργείου Ενέργειας που προβλέπει, ότι οι βραχονησίδες και όσες νησίδες βρίσκονται μακρυά από τα 10 μίλια εξαιρούνται από τις οικονομικές δραστηριότητες. Τί σημαίνει αυτό; Το Διεθνές Δίκαιο λέει, ότι αν δεν υπάρχει οικονομική δραστηριότητα στα νησιά, δεν έχουν δικαιώματα σε ΑΟΖ και σε υφαλοκρηπίδα. Τί κάνουμε δηλαδή; Ευνουχίζουμε τα νησιά και μειώνουμε τη θαλάσσια επικράτεια της χώρας σε περίπτωση που γίνει οριοθέτηση.

Τα κυριότερα σημεία της παρέμβασης του Μανώλη Κοττάκη

Οι βουλευτές συμπεριφέρονται με βάση όσα ακούγονται από τους πολίτες, οι οποίοι τους καθοδηγούν, είτε με ευαρέσκεια είτε με δυσαρέσκεια. Η δυσαρέσκεια που κατέγραψε η δημοσκόπηση της Data απεικονίζει το αδιέξοδο που υπάρχει στον ελληνικό δημόσιο βίο. Η πτώση της ΝΔ ξεκινά από το 2016. Εμείς φωνάζουμε από την εκλογή του κ.Μητσοτάκη και τις απόπειρες μετάλλαξης της ΝΔ, με την πασοκοποίησή της, ότι αυτό το πράγμα θα έχει κόστος στη διακυβέρνηση. Τότε βέβαια οι Έλληνες πολίτες δεν έδιναν σημασία σε τέτοιου είδους αναλύσεις. Μετά τις εκλογές του 2023, η ΝΔ, το εκσυγχρονιστικό ιερατείο του Μαξίμου, αποκάλυψε το πραγματικό της πρόσωπο. Νομίζει, ότι μπορεί να κάνει ό,τι θέλει. Αυτόν τον κίνδυνο δεν τον έχει αναγνωρίσει ακόμα. Η δυσαρέσκεια κορυφώθηκε με την οικονομία. Οι λογαριασμοί της ΔΕΗ έχουν εκτοξευτεί. Πληρώνουμε διπλά πάγια σε δήμους και παρόχους. Είναι ένας συνδυασμός απόστασης της ΝΔ από τις αρχές της και τις αξίες που ενστερνίζεται το εκλογικό της σώμα που αγνοήθηκαν σε συνδυασμό με την οικονομία. Η DATA δείχνει και κάτι άλλο, ότι έχει διασπαστεί η βάση της ΝΔ. Αυτό δεν το έκανε ο Σαλμάς που διαγράφηκε. Να ψάξουν να βρούνε αλλού την αιτία.

Στον ΟΗΕ, την ώρα που ο Ερντογάν μίλησε για αναγνώριση του ψευδοκράτους στην Κύπρο, είπε ο πρωθυπουργός ότι είναι υπέρ της παγκόσμιας διακυβέρνησης. Ξέρετε ποιός το είχε ξαναπεί αυτό; Ο Γιωργάκης Παπανδρέου. Αυτά θυμίζουν την εποχή της πανδημίας του κορωνοϊού που όσοι διαμαρτύρονταν τους χαρακτήριζαν ψεκασμένους. Αυτό ζήσαμε ως παγκόσμια διακυβέρνηση. Όταν ο πρωθυπουργός ανεβαίνει στο βήμα του ΟΗΕ και λέει, ότι εμείς θέλουμε παγκόσμια διακυβέρνηση, μπορεί να μας κάνει λιανά πως μπορεί να ισχύσει αυτό στο Αιγαίο;

Υπάρχει αποκάλυψη στην ΕΣΤΙΑ, ένα νομοσχέδιο του Υπουργείου Ενέργειας που προβλέπει, ότι οι βραχονησίδες και όσες νησίδες βρίσκονται μακρυά από τα 10 μίλια εξαιρούνται από τις οικονομικές δραστηριότητες. Τί σημαίνει αυτό; Το Διεθνές Δίκαιο λέει, ότι αν δεν υπάρχει οικονομική δραστηριότητα στα νησιά, δεν έχουν δικαιώματα σε ΑΟΖ και σε υφαλοκρηπίδα. Τί κάνουμε δηλαδή; Ευνουχίζουμε τα νησιά και μειώνουμε τη θαλάσσια επικράτεια της χώρας σε περίπτωση που γίνει οριοθέτηση. Αυτά τα χάλια που προωθεί το Υπουργείο Ενέργειας φταίει ο Σαλμάς ή οι 11 βουλευτές που ρώτησαν για τα κόκκινα δάνεια;

Με τη διαγραφή του Σαλμά δεν διαγράφεται το πρόβλημα. Οι πολίτες διαγράφουν βουλευτές με τη μη επανεκλογή τους. Όχι από τον κ. Μητσοτάκη. Όσον αφορά την αντιπολίτευση, υπάρχει απόλυτη απογοήτευση. Στο ΠΑΣΟΚ λείπει ο Δούκας από τον Δήμο Αθηνών και χορεύουν τα ποντίκια. Έχει εγκαταλείψει τα καθήκοντά του και γυρνάει όλη τη χώρα και εμφανίζονται προβλήματα, για τα οποία τον είχε εκλέψει ο λαός των Αθηνών, να λύσει. Η κυβέρνηση τον θέλει, γιατί τον θεωρεί αδύναμο αντίπαλο, σε σχέση με τη Διαμαντοπούλου και τον Ανδρουλάκη. Όταν η Ντόρα Μπακογιάννη είπε την προηγούμενη εβδομάδα, ότι ο Κυριάκος θεωρεί, ότι θα κάνει πάρτι με έναν αντίπαλο, θεωρούσε τον κ. Δούκα. Το επίπεδο ηγεσίας της χώρας επιτείνει το πρόβλημα στη χώρα. Στον ΣΥΡΙΖΑ είναι καφενείο. Όσο υπάρχει αυτή η εικόνα το πρόβλημα αγγίζει όλη την Ελλάδα. Γιατί υπάρχει ανάγκη δυνατής αντιπολίτευσης και όχι σκορποχώρι.

Διαβάστε το δημοσίευμα της ΕΣΤΙΑΣ:

ΕΣΤΙΑ: Το δώρο Μητσοτάκη σε Ερντογάν! «Γκρίζες» ὅλες οἱ βραχονησῖδες καί τά νησιά πού εὑρίσκονται σέ ἀπόσταση 10 μιλίων ἀπό τά «θαλάσσια σύνορα»

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube