Ώρα 6.30. Ο ήλιος μόλις που διακρίνεται πίσω από του ουρανοξύστες του Τελ Αβίβ. Στους δρόμους αυτοί που βγήκαν για πρωινό τρέξιμο και όσοι έχουν να πάνε νωρίς δουλειά.

Η ησυχία του πρωινού σπάει από τον ανατριχιαστικό ήχο. Και αίφνης όλη η πόλη σηκώνεται στο πόδι για να τρέξει στο πιο κοντινό καταφύγιο ή σε ασφαλές μέρος. Αυτές είναι οι οδηγίες προς τους κατοίκους της ισραηλινής μεγαλούπολης και όσους την επισκέπτονται.

Σύμφωνα με τα ισραηλινά μέσα ενημέρωση είναι η πρώτη φορά που η Χεζμπολάχ εκτοξεύει πύραυλο εναντίον του Τελ Αβίβ. Η Jerusalem Post γράφει πως στις 15 Σεπτεμβρίου το κεντρικό Ισραήλ είχε γίνει στόχος και πάλι όταν οι Χούθι είχαν εκτοξεύσει βαλλιστικό πύραυλο και από εκείνη την επίθεση είχαν τραυματιστεί εννέα άτομα που έτρεχαν προς τα καταφύγια.

Σύμφωνα με τις Ισραηλινές Ένοπλες Δυνάμεις IDF, επρόκειτο για πύραυλο εδάφους-εδάφους από το Λίβανο με στόχο το κεντρικό Ισραήλ, ο οποίος αναχαιτίστηκε από το σύστημα αεράμυνας David Slingshot.

Λίγη ώρα μετά το συγκεκριμένο συμβάν ο ισραηλινό στρατός ανακοίνωσε ότι δεν υπάρχει κάποια αλλαγή σ’ ό,τι αφορά τις οδηγίες προς τους πολίτες και όχι οι εκπαιδευτικές δραστηριότητες θα συνεχιστούν κανονικά στο κεντρικό Ισραήλ. Παράλληλα ο δήμος του Τελ Αβίβ επιβεβαίωσε, από πλευράς του, ότι όλα θα προχωρήσουν κανονικά, υποδεικνύοντας παράλληλα στους πολίτες ότι θα πρέπει να βρίσκονται σε επαφή με τις αρμόδιες υπηρεσίες ασφαλείας και θα ενημερώνονται όποτε αυτό κριθεί αναγκαίο.

Τα αραβικά μέσα ενημέρωσης, συμπεριλαμβανομένου του σαουδαραβικού καναλιού Al-Hadath, ανέφεραν ότι ο στόχος του πυραύλου ήταν η βάση πληροφοριών των IDF στο Glilot, βόρεια του Τελ Αβίβ.

Επίσης, παρά τις αρχικές αναφορές για καθυστερήσεις στο διεθνές αεροδρόμιο Μπεν Γκουριόν μετά τις σειρήνες, το αεροδρόμιο είπε ότι όλα λειτουργούσαν όπως είχε προγραμματιστεί, συμπεριλαμβανομένων των αναχωρήσεων και των προσγειώσεων. Αεροπορικές εταιρείες όπως η Wizz Air και η ελληνική αεροπορική εταιρεία Aegean Airlines ακύρωσαν πτήσεις μέχρι τις 11:00 π.μ.

Σύμφωνα με το κρατικό κανάλι ΚΑΝ αρκετές αεροπορικές εταιρείες, μεταξύ των οποίων η Aegean και η Wizz Air, ακύρωσαν όλες τις πτήσεις προς το Ισραήλ έως τις 11, μετά το περιστατικό.

Φιλελεύθερος