Λάμπρος Τζούμης: Επικείμενη εισβολή!

Λάμπρος Τζούμης: Επικείμενη εισβολή!

Λάμπρος Τζούμης: Σοκ για το Ισραήλ το τρομοκρατικό χτύπημα στις 7 Οκτωβρίου 2023. Ήταν ένα πλήγμα στο ηθικό. Όταν ξεκίνησαν οι επιχειρήσεις στη Γάζα, το 40% των δυνάμεων συγκεντρώθηκαν για τη Χαμάς και το 60% στον Λίβανο, για να την αντιμετώπιση της Χεζμπολάχ.

Είχε ξαναγίνει εισβολή στον Λίβανο το 1982 και έφτασε μέχρι τη Βηρυττό. Το 1985 αποχώρησε από περιοχές του Λιβάνου και κράτησε μια ζώνη ασφαλείας μέχρι τον ποταμό Λιτάνι.

Θεωρώ ότι ετοιμάζεται κάτι ανάλογο. Δεν θα έχουμε απευθείας σύγκρουση του Ισραήλ και του Ιράν. Η Τεχεράνη έχει δείξει αυτοσυγκράτηση, όταν υπήρξαν προκλήσεις από το Ισραήλ, όπως η δολοφονία του ηγέτη της Χαμάς, Ισμαήλ Χανίγια. Η αυτοσυγκράτηση του Ισραήλ από ΗΠΑ, θα γίνουν κάποιες ανακοινώσεις, αλλά στην ουσία αν προχωρήσει σε εισβολή θα έχουν πάρει το πράσινο φως από την Ουάσινγκτον.

Η Χεζμπολάχ δεν έχει αρματικό δυναμικό, ούτε αεροπορία, αλλά πυραυλικά συστήματα, που τα έχει προμηθευτεί από το Ιράν. Δεν μπορεί να κάνει εισβολή στο Ισραήλ. Όταν το τελευταίο εισέβαλλε το 1982 το έκανε λόγω επιθέσεων που είχε δεχτεί από εκεί.

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube