REAL TIME |

Τους μεταχειρίζονται σαν σκλάβους! Ακτιβιστές καταγγέλουν παραβίαση ανθρωπίνων δικαιωμάτων σε κατεχόμενες περιοχές από το Πακιστάν

Τους μεταχειρίζονται σαν σκλάβους! Ακτιβιστές καταγγέλουν παραβίαση ανθρωπίνων δικαιωμάτων σε κατεχόμενες περιοχές από το Πακιστάν

Μέλη του Εθνικού Κόμματος Ισότητας για το Τζαμού Κασμίρ, Γκιλγκίτ Μπαλτίσταν και Λαντάκ (NEPJKGBL), μαζί με ακτιβιστές από τις κατεχόμενες περιοχές, καταδίκασαν την ομοσπονδιακή κυβέρνηση του Πακιστάν για τις βάναυσες ενέργειές της που αποσκοπούσαν στη διατήρηση του ελέγχου.

Aκτιβιστές εξέφρασαν ανησυχία, σε εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στη Γενεύη της Ελβετίας στις 20 Σεπτεμβρίου 2024, για θηριωδίες του Πακιστάν στο κατεχόμενο από το Πακιστάν Γκιλγκίτ Μπαλτίσταν (PoGB) και το κατεχόμενο από το Πακιστάν Τζαμού και Κασμίρ (PoJK), συγκρίνοντας τη μεταχείριση των ντόπιων με εκείνη των “σκλάβων”.”

Σε πρόσφατη συνέντευξη Τύπου στη Γενεύη, μέλη του Εθνικού Κόμματος Ισότητας για το Τζαμού Κασμίρ, Γκιλγκίτ Μπαλτίσταν και Λαντάκ (NEPJKGBL), μαζί με ακτιβιστές από τις κατεχόμενες περιοχές, καταδίκασαν την ομοσπονδιακή κυβέρνηση του Πακιστάν για τις βάναυσες ενέργειές της που αποσκοπούσαν στη διατήρηση του ελέγχου.

Αυτές οι ανησυχίες αντανακλούν ευρύτερες επικρίσεις για το ιστορικό των ανθρωπίνων δικαιωμάτων του Πακιστάν, ιδιαίτερα στις περιοχές που βρίσκονται υπό τον έλεγχό του. Η χώρα τηρεί αυστηρούς ελέγχους στον χειρισμό της διαφωνίας, της ελευθερίας της έκφρασης και της μεταχείρισης των μειονοτικών ομάδων.

Ο καθηγητής Sajjad Raja, ανώτατος ηγέτης και πρόεδρος της NEPJKGBL, δήλωσε κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου: “τα Ηνωμένα Έθνη έχουν περάσει πολλά ψηφίσματα, απαιτώντας από το Πακιστάν να αποσυρθεί και να αποσύρει τις δυνάμεις του από το PoGB και το PoJK που έχουν εισέλθει σε αυτές τις περιοχές, οι οποίες βρίσκονται υπό κατοχή. Το Πακιστάν έχει υπογράψει αρκετές απο αυτές τις συνθήκες και τα ψηφίσματα και έχει παραδεχτεί ότι έχει εισβάλει παράνομα σε αυτά τα εδάφη και έχει συμφωνήσει να αποσύρει τις δυνάμεις του. Αλλά δεν μπαίνει στον κόπο να ακολουθήσει αυτά τα ψηφίσματα στη διεθνή κοινότητα (σ.σ. σας θυμίζει κάτι αυτό), για να εξυπηρετήσει τους πολιτικούς σκοπούς και τα συμφέροντά της.”

Ένα άλλο μέλος της NEPJKGBL, ο Hafiz-ur Rehman δήλωσε: “ο πληθυσμός έχει στερηθεί τα πολιτικά, κοινωνικά και πολιτικά του δικαιώματα.”

Αναφερόμενος στην καταστολή του ακτιβισμού και της διαφωνίας των πακιστανικών δυνάμεων στα κατεχόμενα εδάφη, ο Ρεχμάν είπε: “Το κίνημά μας έχει συνθλιβεί και συντρίφθηκε βίαια από τις αρχές του Πακιστάν. Από τις 11 Μαΐου μέχρι σήμερα, οι κάτοικοι του PoJK διαδηλώνουν κατά των αθέμιτων φόρων και δασμών. Οι Ρέιντζερς του Πακιστάν και η αστυνομία του Παντζάμπ κατέστειλαν βίαια την ειρηνική διαμαρτυρία, με αποτέλεσμα τρεις νεαροί ακτιβιστές να σκοτωθούν από τις πακιστανικές αμυντικές δυνάμεις. Το κράτος, από την άλλη πλευρά, είχε αποφασίσει να ερευνήσει τους διαδηλωτές αφού έλαβε εντολές από την πακιστανική κυβέρνηση. Αυτός είναι ο τρόπος με τον οποίο οι πακιστανικές αρχές αντιμετωπίζουν τους κατοίκους των κατεχόμενων περιοχών αως σκλάβους. Αρκετοί από τους αδελφούς μας αγνοούνται εδώ και χρόνια, αλλά καμία υπόθεση ή έρευνα δεν έχει ξεκινήσει από τις αρχές ή το δικαστήριο.”

 

ΠΗΓΗ: ANI

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube