ΗΠΑ 24 Σεπτεμβρίου 2024

ΗΠΑ – Δημοσκόπηση: Προβάδισμα Τραμπ σε τρεις διαφιλονικούμενες πολιτείες-“κλειδιά”

ΗΠΑ – Δημοσκόπηση: Προβάδισμα Τραμπ σε τρεις διαφιλονικούμενες πολιτείες-“κλειδιά”

Προηγείται σε Αριζόνα, Βόρεια Καρολίνα και Τζόρτζια

Ο τέως (και εν νέου υποψήφιος) πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ προηγείται της αντιπροέδρου και υποψήφιας προέδρου της χώρας Κάμαλα Χάρις σε τρεις κρίσιμες διαφιλονικούμενες πολιτείες: Αριζόνα, Βόρεια Καρολίνα και Τζόρτζια, σύμφωνα με νέα δημοσκόπηση των New York Times και του Siena College.

Στη δημοσκόπηση, η οποία είδε το φως της δημοσιότητας τη Δευτέρα και διενεργήθηκε από τις 17 έως τις 21 Σεπτεμβρίου, συμμετείχαν 713 ψηφοφόροι στην Αριζόνα, 682 ψηφοφόροι στη Τζόρτζια και 682 ψηφοφόροι στη Βόρεια Καρολίνα. Κάθε πολιτεία έχει ένα περιθώριο σφάλματος μεταξύ τεσσάρων και πέντε ποσοστιαίων μονάδων.

Οι ψηφοφόροι και στις τρεις πολιτείες εξέφρασαν ανησυχίες για την οικονομία, τις αμβλώσεις, τη μετανάστευση και την κατεύθυνση της χώρας στο σύνολό της. Και οι δύο υποψήφιοι κρίθηκαν αρνητικά από την πλειοψηφία των ερωτηθέντων, με το 50% να βλέπει τον Τραμπ και το 51% να θεωρεί τον Χάρις υπό κάπως ή πολύ δυσμενές πρίσμα.

Στη Βόρεια Καρολίνα, μια πολιτεία που δεν έχει ψηφίσει υποψήφιο για την προεδρία των Δημοκρατικών από το 2008, το προβάδισμα του Τραμπ είναι ένα μικρό περιθώριο 49% έναντι 47%. Στην Αριζόνα και τη Τζόρτζια – δύο πολιτείες όπου επικράτησε οριακά στις εκλογές του 2020 ο απερχόμενος πρόεδρος Τζο Μπάιντεν- ο Τραμπ προηγείται πλέον της Χάρις με ελαφρώς μεγαλύτερη διαφορά: 50-45 στην Αριζόνα και 49-45 στη Τζόρτζια.

Και οι δύο εκστρατείες έχουν στοχεύσει επιθετικά τις διαφιλονικούμενες πολιτείες μετά το ντιμπέιτ της 10ης Σεπτεμβρίου.

Η Χάρις πραγματοποίησε πρόσφατα δύο συγκεντρώσεις στη Βόρεια Καρολίνα και εμφανίστηκε στην Ατλάντα της Τζόρτζια την Παρασκευή σε μια εκδήλωση που είχε στο επίκεντρό της τα αναπαραγωγικά δικαιώματα στην πολιτεία. Έχει προγραμματιστεί να επισκεφθεί την Αριζόνα αργότερα αυτή την εβδομάδα, ωστόσο η εκστρατεία δεν έχει ανακοινώσει ακόμη ποια πόλη θα επισκεφθεί.

capital.gr

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube