Ευρωπαϊκή Ένωση 23 Σεπτεμβρίου 2024

Ε.Ε.: Ταγμένη να αλλάξει την Πράσινη Συμφωνία η Μελόνι

Ε.Ε.: Ταγμένη να αλλάξει την Πράσινη Συμφωνία η Μελόνι

Θα οδηγήσει σε αποβιομηχάνιση της Ευρώπης

Η Ιταλίδα πρωθυπουργός Τζόρτζια Μελόνι δεσμεύτηκε να πιέσει για την αναθεώρηση της Ευρωπαϊκής Πράσινης Συμφωνίας, επικρίνοντας την «ιδεολογική της προσέγγιση» και προειδοποιώντας ότι κινδυνεύει να οδηγήσει σε αποβιομηχάνιση της Ευρώπης.

Σύμφωνα με το Euronews, η Μελόνι επέκρινε το εμβληματικό έργο της προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν στη διάσκεψη Confindustria την περασμένη Τετάρτη.

«Να πούμε ότι δεν είναι η πιο έξυπνη στρατηγική; Και το λέμε αυτό γιατί είμαστε φίλοι της Ευρώπης και θέλουμε να υπερασπιστούμε τη βιομηχανική ικανότητα της Ευρώπης. Όσοι είναι φίλοι της Ευρώπης πρέπει να έχουν το θάρρος να επισημάνουν τι δεν λειτουργεί», είπε, επιβεβαιώνοντας τη δέσμευση της κυβέρνησής της να «διορθώσει» αυτές τις πολιτικές.

«Η απεξάρτηση από τις ανθρακούχες εκπομπές σε βάρος της αποβιομηχάνισης είναι μια καταστροφή», πρόσθεσε η πρωθυπουργός. Η Ευρωπαϊκή Πράσινη Συμφωνία οδήγησε σε «καταστροφικά αποτελέσματα» λόγω της «ιδεολογικής της προσέγγισης», πρόσθεσε.

Επικαλούμενη την πρόσφατα δημοσιευμένη έκθεση για την ευρωπαϊκή ανταγωνιστικότητα, του πρώην πρωθυπουργού και πρώην προέδρου της ΕΚΤ Μάριο Ντράγκι, η Μελόνι είπε: «Οι φιλόδοξοι περιβαλλοντικοί στόχοι της Ευρώπης πρέπει να υποστηρίζονται από επαρκείς επενδύσεις και πόρους, με ένα συνεκτικό σχέδιο για την επίτευξή τους».

«Διαφορετικά, η ενεργειακή και περιβαλλοντική μετάβαση θα γίνει αναπόφευκτα σε βάρος της ανταγωνιστικότητας και της ανάπτυξης», πρόσθεσε.

Οι δωνές εντός της ΕΕ εναντίον της Ευρωπαϊκής Πράσινης Συμφωνίας αυξάνονται το τελευταίο διάστημα, κυρίως λόγο της επιβράδυνσης της οικονομίας σε αρκετές χώρες και την ύφεση που απειλεί τη μεγαλύτερη οικονομία της Ευρώπης, τη γερμανική.

capital.gr

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube