Video , Ισραήλ , Ιωάννης Μάζης , Λίβανος 23 Σεπτεμβρίου 2024

Ιωάννης Μάζης: Έρχεται το τελειωτικό χτύπημα!

Ιωάννης Μάζης: Έρχεται το τελειωτικό χτύπημα!

Παρέμβαση του καθηγητή Γεωπολιτικής και Οικονομικής Γεωγραφίας, Ιωάννη Μάζη, στην τηλεόραση Σίγμα.

Δυστυχώς βλέπουμε να υπάρχει πόλεμος, που θα εξελιχθεί σε διακρατικό πόλεμο. Η έκρηξη βομβητών και ηλεκτρονικών συσκευών, ουσιαστικά έδωσε ένα τέλος στις ενδοεπικοινωνίες των στελεχών της Χεζμπολάχ, έδωσε ένα μεγάλο πλήγμα στο ηθικό των μαχητών μιας οργάνωσης που αναγνωρίζεται απ’ όλη τη δύση ως τρομοκρατική. Τα πλήγματα των Ισραηλινών με |F-35 σκότωσαν 14 από 15 στελέχη της Χεζμπολάχ, μεταξύ των οποίων του νούμερο δύο και του στρατιωτικού ηγέτη. Αυτήν τη στιγμή ο μόνος ζωντανός είναι ο ύπατος ηγέτης Χασάν Νασράλα και ακόμα δύο, οι οποίοι αποτελούν υποψήφιοι στόχοι. Η Χεζμπολάχ εμφανίστηκε ιδιαίτερα ευάλωτη στην ισραηλινή κατασκοπεία. Η πολιτική ρευστότητα που επικρατεί στις ΗΠΑ είναι ιδανικές συνθήκες για να ολοκληρωθεί το τελειωτικό χτύπημα που είναι η κατάληψη των εδαφών εκείνων που η Χεζμπολάχ καταπάτησε, περνώντας κάτω από τα σύνορα του ποταμού Λιτάνι και από εκεί χτυπά το βόρειο Ισραήλ.

Για το Κυπριακό συμφωνώ με τον Αρχιεπίσκοπο. Η συμφωνία περί αγωγού έχει έναν όρο ανησυχητικό. Ομιλεί για γεωπολιτικό κίνδυνο, στην οποία που εκδηλωθεί αυτός, τότε το κόστος επιβαρύνει 50-50 Ελλάδα και Κύπρο. Αυτό δεν μου αρέσει καθόλου, όχι για ζητήματα κόστους αλλά έθνους. Ο γεωπολιτικός κίνδυνος τί σημαίνει; Αν η Τουρκία διαφωνήσει είναι γεωπολιτικός κίνδυνος; Δηλαδή τί θα κάνουμε; Θα εκχωρήσουμε κυριαρχικά δικαιώματα δύο κρατών του Ελληνισμού; Είναι εξαιρετικα΄επικίνδυνος όρος και πρέπει να ληφθεί σοβαρά υπόψιν. Για τη σύνοδο του ΟΗΕ, όσον αφορά το Κυπριακό, να αναμένω τί; Να δεχθούμε τον όρο του Τατάρ; Δεν έχουμε να συζητήσουμε τίποτα…

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube