REAL TIME |

ΗΠΑ , Ουκρανία , Ρωσία 16 Σεπτεμβρίου 2024

Ουκρανία για απόπειρα κατά Τραμπ: Ο δράστης δεν είχε ποτέ συνεργαστεί μαζί μας, μάς έστελνε “παραληρήματα”

Ουκρανία για απόπειρα κατά Τραμπ: Ο δράστης δεν είχε ποτέ συνεργαστεί μαζί μας, μάς έστελνε “παραληρήματα”

Φανατικός υποστηρικτής της Ουκρανίας ο δράστης

Το αμερικανικό δίκτυο CNN αναφέρει ότι Ουκρανός αξιωματούχος είπε ότι ο καλύτερος τρόπος για να περιγράψει την επαφή που είχε ο ύποπτος για τη νέα απόπειρα δολοφονίας κατά του τέως (και εκ νέου υποψήφιου) προέδρου των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ, Ράιαν Γουέσλι Ρουθ, με τις ουκρανικές ένοπλες δυνάμεις ήταν “παραληρηματικές ιδέες”.

Το ειδησεογραφικό δίκτυο μίλησε με τον Oleksandr Shaguri, εκπρόσωπο της λεγεώνας των ξένων της Ουκρανίας, ο οποίος επιβεβαίωσε ότι ο Routh είχε επικοινωνήσει μαζί τους “διαδικτυακά πολλές φορές”, προσθέτοντας: “Μας πρόσφερε μεγάλο αριθμό νεοσύλλεκτων από διαφορετικές χώρες, αλλά ήταν προφανές για εμάς οι προσφορές του δεν ήταν ρεαλιστικές.

“Δεν απαντήσαμε καν, δεν υπήρχε τίποτα να απαντήσουμε. Δεν ήταν ποτέ μέλος της λεγεώνας και δεν συνεργάστηκε με κανέναν τρόπο μαζί μας”.

Ο γιος του Routh, Oran, επιβεβαίωσε στον Guardian ότι ο πατέρας του ήταν αφοσιωμένος στον σκοπό της υποστήριξης της Ουκρανίας, για τον οποίο είχε δώσει συνέντευξη και είχε προχωρήσει σε αναρτήσεις στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Ο Ramon Antonio Vargas του Guardian ανέφερε ότι μια ανασκόπηση αναρτήσεων στο Twitter/X που σχετίζονται με έναν λογαριασμό υπό το όνομα του Ryan Routh έδειξε ότι απευθυνόταν στον πρόεδρο της Ουκρανίας, Βολόντιμιρ Ζελένσκι, λέγοντας ότι ο Routh βρισκόταν στο Κίεβο και ήθελε να δημιουργήσει μια “πόλη – κατασκήνωση” για ξένους με την ελπίδα ότι θα ωθούσε περισσότερους ανθρώπους από το εξωτερικό να “συγκεντρώσουν μεγάλη υποστήριξη και εξοπλισμό”.

Ο σερίφης της κομητείας Παλμ Μπιτς, Ρικ Μπράντσοου, δήλωσε ότι ένας άνδρας τέθηκε υπό κράτηση την Κυριακή μετά από μια φερόμενη ως απόπειρα δολοφονίας του Ντόναλντ Τραμπ στο γήπεδο του γκολφ στη Φλόριντα. Ο Bradshaw είπε ότι ένας άνδρας βρισκόταν περίπου 400 με 500 γιάρδες μακριά από τον Τραμπ, κρυμμένος σε θάμνους – ενώ ο πρώην πρόεδρος έπαιζε γκολφ σε κοντινό σημείο. Ένα επιθετικό τουφέκι τύπου AK-47 και ένα σκόπευτρο ανασύρθηκαν από το σημείο, αφού ο ύποπτος τράπηκε σε φυγή όταν οι δυνάμεις ασφαλείας άνοιξαν πυρ.

Ο Τραμπ περικυκλώθηκε αμέσως από το προσωπικό ασφαλείας και δεν έπαθε τίποτε. Ο απερχόμενος πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν εξέδωσε δήλωση το απόγευμα της Κυριακής, εκφράζοντας την ανησυχία του για το περιστατικό και γενικότερα για την πολιτική βία στις ΗΠΑ.

capital.gr

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube